Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI Ljubljana - 2024
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 29, 2024 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najdlje sem se zadržal v holbo sobici. Frekvenčno omejeno (igrali so mali, stari Proac Tabletti), ampak izredno muzikalično. Kljub omejitvam se ne bi branil tega sistemčiča tudi na dolgi rok.
Wharfedale (ali bolje rečeno Peter Comeau) ima očitno zlate roke (oz. ušesa) za dizajniranje price/performance zvočnikov. Lansko leto Linton-i, letos Super Denton-i in Dovedale-i. Dovedale sem sicer slišal samo na predstavitvi JAZZZ-ovih posnetkov, tako da so imeli nepošteno prednost, ampak po slišanem zelo obetavno. Me pa zanima, kako se obnesejo na bolj običajnih posnetkih.
Zanimiva mi je bila tudi Audio Alto verzija Bose 901 - me pa zanima kako se obnesejo na različnih žanrih…
Na splošno pa super za videti/slišati, tako kot vsako leto…
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 30, 2024 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Istočasno, bolj konkretno se dogajalo v Warsawi.
Leo je na svoji strani tako prezentiral:
Warsawa Show
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 31, 2024 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:

Zanimiva mi je bila tudi Audio Alto verzija Bose 901 - me pa zanima kako se obnesejo na različnih žanrih…

Zanimivo, ziher je svetlobna leta naprej od vintage 901.
Sem za hec skočil še na Bose uradno stran in ne morem verjet ..
https://www.bose.com/p/901-floorstanding-speakers/901VIV2-SPEAKERWIREDIN-WLNT-PAIR.html?srsltid=AfmBOoocyWdPqdHKcTYUQtuAbMCVpb44wMT83ipe0ZqWAUw6omBeJThz
.. jih prodajajo po šest stotakov par.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2024 03:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

https://www.bose.com/p/901-floorstanding-speakers/901VIV2-SPEAKERWIREDIN-WLNT-PAIR.html?srsltid=AfmBOoocyWdPqdHKcTYUQtuAbMCVpb44wMT83ipe0ZqWAUw6omBeJThz

Še vedno verjameš, da jih na uradni strani BOSE prodajajo po šest stotakov par ?

No, pa jih poizkusi naročiti za šest stotakov Smile

LP

P.S. Ali mi lahko nekdo zelo na kratko razloži kaj imata skupnega sistem Audio Alto in Bose 901?
Nazaj na vrh
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2024 07:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:

P.S. Ali mi lahko nekdo zelo na kratko razloži kaj imata skupnega sistem Audio Alto in Bose 901?

Splošno obliko, enote spredaj in zadaj? Dovolj, da bi kdo rekel "izpeljanka", kljub temu, da Audio Alto ne odstopa od svoje ideje, da so kretnice zlo, in tudi ta zvočnik, popolnoma drugače kot Bose 901, vsebuje le full range enote.

Mene zvok tam ni prepričal. Po vsej verjetnosti pač nisem dovolj pozoren ali alergičen na popačenja, ki naj bi jih te zasnove obšle, obenem pa ne morem kar odmisliti vseh kompromisov, ki so del tega sistema. Na bolj komorni akustični glasbi je bilo to še sprejemljivo, pri predvajanju orkestra, ali že samo npr. AC/DC, pa je bil vsaj meni zvok čisto neprepričljiv. Pa ne zaradi nizke ravni glasnosti, to je bilo v bistvu kar dobrodošlo po marsikateri sobi.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2024 08:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
ambasador je napisal/a:

Še vedno verjameš, da jih na uradni strani BOSE prodajajo po šest stotakov par ?

No, pa jih poizkusi naročiti za šest stotakov Smile

LP

Ko sem objavil je bilo in sigurno še teden potem, ker sem ponovno odprl, ker niti jaz nisem mogel verjeti. Takrat je bilo, a očitno samo akcija..
Being first has its perks Laughing
(Biti prvi ima svoje prednosti)
Zgodba zaključena.
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 28, 2024 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Ko sem objavil je bilo in sigurno še teden potem, ker sem ponovno odprl, ker niti jaz nisem mogel verjeti. Takrat je bilo, a očitno samo akcija..
Being first has its perks Laughing
(Biti prvi ima svoje prednosti)
Zgodba zaključena.

Menim, da je ozadje zgodbe s tako nizko ceno za Bose 901 malce drugačno. To so sicer samo moje subjektivne predpostavke, za katere žal nimam konkretnih dokazov, vendar sosledje brisanja omenjenega linka nakazuje to možnost prevare.

Namreč, do omenjene ponudbe, oziroma konkretnega BOSE linka web ponudbe, si lahko prišel samo z direktnim klikom omenjenega linka strani. Če si istočasno obiskal uradno stran proizvajalca BOSE, nikakor nisi mogel priti do omenjene strani, ker na njihovem linku enostavno ni obstajala. Sem večkrat preveril na različne načine in nisem uspel.

Predpostavljam, da si jih je nekdo dobro privoščil in izdelal lastno stran ponudbe z omenjenim linkom. Predpostavljam tudi, da do omenjenega linka nisi prišel preko njihove uradne strani, ampak preko oglasov na neki drugi audio web strani.

Takih potegavščin je dandanes na internetu kolikor hočete.

Na internetu tudi obstaja podatek, da so modele zvočnikov Bose 901 serija VI prenehali izdelovati že leta 2017.

Po drugi strani pa ostaja dejstvo, da je bil BOSE 901 zvočnik, ki se je nedvomno vpisal med legende audio industrije, saj so ga v rezličnih nadgradnjah od serije I do serije VI izdelovali skoraj 50 let. To dejstvo govori samo za sebe, vsak pa si seveda lahko ustvari svoje mnenje o kvaliteti samega produkta. V to kategorijo legendarnih zvočnikov mogoče sodi še model Klipschorn proizvajalca Klipsch, ki ga v opciji "Klipsch Heritage" ponujajo še dandanaes.

Kakorkoli, to je bil spet en prispevek, ki po vsej verjetnosti za novodobne HI FI entuzijaste nima nobene praktične vrednosti Smile.

Če je zgodba zaključena, jo nima smisla več komentirati Smile.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu