Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Bojan Varjačić Rajko
Pridružen/-a: Pon Sep 2019 14:06 Prispevkov: 91 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 08, 2024 13:53 Naslov sporočila: brezžični sistem mikrofonov za nastope |
|
|
Je tu kdo, ki se spozna na naslovno temo?
V eni od šol bi na stroške šolskega sklada želeli kupiti naslednje, če prav razumem v osnovi štiri mikrofone, napravo z antenami in sprejemnik. Meni se zdi predrago za šolske namene (govorni nastopi, pevski nastopi). Je kaj primerljivega za manj denarja?
Sennheiser EW-D ME3 SET (S1-7)
Sennheiser EW-D ASA (Q-R-S)
Sennheiser AM 2
Sennheiser HALF WAVE DIPOLE (S)
Sennheiser EW-D CHARGING SET2 |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lix
Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 505 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Sre Okt 09, 2024 14:16 Naslov sporočila: |
|
|
Sem od FOHa, 40 let po odrih.
Vsa leta sem se izogibal brezžičnjakov, če se je le dalo.
A ponekod brez tega ne gre.
Priporočam poenostavljati tehnologijo in si ne komplicirati življenja, še posebaj, če z opremo ne bo delal profesionalec s tega področja.
V praksi to pomeni, da se bojo posamezni deli s časom "izgubljali", bili pohojeni, baterije izpraznjene, vsi gumbki pretaknjeni. V ozvočenju bo piskalo in bobnelo.
Ponavadi se je najbolje obneslo:
4 enaki vokalni mikrofoni, na kabel (Shure SM58 - NE BETA!, ali ekvivalent, recimo EV, Audix, Audio Technica ... bistveno je, da zdrži padec ob tla)
1 brezžični set z vokalnim mikrofonom, po možnosti kovinsko telo z menjavo baterije od spodaj (pri nekaterih se nahaja baterija pod mikrofonsko glavo)
Vsaj toliko kvalitetnih mikrofonskih kablov +1, kolikor je mikrofonov (7,5 ali 10m dolžine)
5 stojal za mikrofone
En 4 žilni XLR multicore kabel dolžine 10 -15 m (ko ga imaš, je življenje lažje).
Bilo bi dobro vedeti na kakšno ozvočenje bo to uporabljano (mikser, zvočniki), predvidevam aktivni plastičnjaki na palčkah.
lix |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bojan Varjačić Rajko
Pridružen/-a: Pon Sep 2019 14:06 Prispevkov: 91 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 09, 2024 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala. Se strinjam, bom posredoval.
lix je napisal/a: | Sem od FOHa, 40 let po odrih.
Vsa leta sem se izogibal brezžičnjakov, če se je le dalo.
A ponekod brez tega ne gre.
Priporočam poenostavljati tehnologijo in si ne komplicirati življenja, še posebaj, če z opremo ne bo delal profesionalec s tega področja.
V praksi to pomeni, da se bojo posamezni deli s časom "izgubljali", bili pohojeni, baterije izpraznjene, vsi gumbki pretaknjeni. V ozvočenju bo piskalo in bobnelo.
Ponavadi se je najbolje obneslo:
4 enaki vokalni mikrofoni, na kabel (Shure SM58 - NE BETA!, ali ekvivalent, recimo EV, Audix, Audio Technica ... bistveno je, da zdrži padec ob tla)
1 brezžični set z vokalnim mikrofonom, po možnosti kovinsko telo z menjavo baterije od spodaj (pri nekaterih se nahaja baterija pod mikrofonsko glavo)
Vsaj toliko kvalitetnih mikrofonskih kablov +1, kolikor je mikrofonov (7,5 ali 10m dolžine)
5 stojal za mikrofone
En 4 žilni XLR multicore kabel dolžine 10 -15 m (ko ga imaš, je življenje lažje).
Bilo bi dobro vedeti na kakšno ozvočenje bo to uporabljano (mikser, zvočniki), predvidevam aktivni plastičnjaki na palčkah.
lix |
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|