Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 10, 2023 21:45 Naslov sporočila: |
|
|
Audiomarka je napisal/a: | Profesionalci so že davno naredili preskok na aktivne zvočnike. Zdaj bodo šli počasi proti digitalnim.
http://www.audiopolitan.com/blog/active-vs-passive-speakers-way-go/
Mogoče se komu zdi smešno, vendar jaz bi gledal v smeri focal trio in ne focal aria.
Predpotopni Cizeki in Jbl to pa je bistveno večji mimohod, kot je gornji prostor. Zgrešeno v samem bistvu, samo tega ne bo nihče priznal. Tak je pač hobi. Najbolje se je namreč igrat z bižuterijo za 10k na predpotopnih zvočnikih. To je bistvo. Malo megleno vse skup, ampak paše, če se ojačevalnik fajn sveti  |
Res je, why not? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 317 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2023 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
Ste toliko zapeli okrog tega prostora, ki ga ima avtor teme, Focal pa sam postavi podobne zvočnike v podoben prostor (podobno nesimetričen) in to objavi na svoji strani.?!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
epic
Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12 Prispevkov: 185 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2023 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
@jože - prostori in postavitve, ki jih na svojih spletnih straneh/reklamah na ogled nudijo proizvajalci, so v glavnem naravnani na vzbujanje pozitivnih čustev, povezanih z estetiko, udobjem, prestižem v arhitektonsko - bivanjskem pogledu. Nikakor pa ne sledijo potrebam po zvočnih tretmajih, približno pravilnimi postavitvami, stenami, opremljenimi z absorberji/difuzorji ipd. In, kot kaže, na ta način uspejo prepričati potencialne kupce o napačnih predstavah o tem, kaj bo v kakšnem prostoru - dobro igralo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 564 Kraj: laško
|
Objavljeno: Sre Okt 11, 2023 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
Tale Focal fotografija je dobra za slikat (pred slikanjem ni potrebno postaviti na sceno veliko rekvizitov), za zbrano poslušanje pa malo manj. Trije ključni elementi (glede na pozicijo poslušanja), ki jih vidim na sliki, so steklo z zavesami na desni strani, preproga na tleh in betonsko čudo na levi strani. Podobno situacijo s stebrom sem pred leti izkusil na ljubljanskem hi-fi sejmu. Sem se kar nekaj časa presedal med stoli, da sem našel užitno pozicijo poslušanja. In nisem opazil, da bi zadeva takrat motila kogarkoli razen mene. Smo si pač različni.
P.S. A kdo ve kje se dobi tak LCD, ki je obešen nad center zvočnikom?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 785 Kraj: Piran
|
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
matej

|
Objavljeno: Čet Okt 12, 2023 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
U, hvala zvocnik! Sem dobil na mail še boljši predlog: okvir bi bil lahko tudi pozlačen baročni na primer. Morda celo originalen . Signal preko wifi povezave in ni telovadbe s kabli. Vidim samo en problem - nekatera umetniška dela so pokončnega formata... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 785 Kraj: Piran
|
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5951 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2023 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
jože je napisal/a: | Ste toliko zapeli okrog tega prostora, ki ga ima avtor teme, Focal pa sam postavi podobne zvočnike v podoben prostor (podobno nesimetričen) in to objavi na svoji strani.?!
 |
Poglejte si razstavne prostore letošnjega UK HIFI Showa s stekleno steno ob strani. Pa tudi komentarje kaj za en zvok so imeli in kaj so uporabili za nevtralizacijo razmer. Kjer so uporabili akustični tretma je ta viden že iz fotografij
https://www.hifipig.com/uk-hifi-show-live-2023-show-report-1/ _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1051 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pet Okt 13, 2023 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
U glavnem @grizi:
Ne kupuj ničesar, nč ne bo igral, vse je đabe, ker mi vsi kle imamo namenske prostore, tretirane, brez šip, zvočniki sredi sobe, za sedežno še ful placa itd.
Tko, da edino slušalke, pa še to zaprte
Hahaha, hec hec, res ste smešni eni kle, kako pronicljivo kažete svoje slabosti
Nabavi kar ti srce poželi, igralo bo, mogoče ne optimalno, ampak komu pa igra optimalno. In lahko se pomiriš, da NOBEN nima takih okoliščin kot si misliš, da jih ima. Eni v dnevni z otroci, drugi v majhni spalnici, tretji v mansardi s 100cm kolenčnim zidom, četrti v kleti z 220cm stropom, take so realne zgodbe.
Se mi pa zdi na mestu konstruktivna replika, da mogoče posežeš po zvočnikih, ki jih manj prizadane prostor in to so fullrange-i in kakšni horni recimo, večji izkoristek predvsem. Ampak še največ je vredno, da sam prideš do teh ugotovitev in, da veš, da to dejansko je res, ali pa tudi ne.
Peace bro |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47 Prispevkov: 724 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 805 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2023 08:59 Naslov sporočila: |
|
|
matej je napisal/a: |
P.S. A kdo ve kje se dobi tak LCD, ki je obešen nad center zvočnikom?  |
Pri g. Andreju Jemcu je kar nekaj lepe izbire tovrstnih displayev, samo ne vem ce ne bo tak display drazji od sistema  _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 805 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2023 09:13 Naslov sporočila: |
|
|
habo66 je napisal/a: | U glavnem @grizi:
Ne kupuj ničesar, nč ne bo igral, vse je đabe, ker mi vsi kle imamo namenske prostore, tretirane, brez šip, zvočniki sredi sobe, za sedežno še ful placa itd.
Tko, da edino slušalke, pa še to zaprte
Hahaha, hec hec, res ste smešni eni kle, kako pronicljivo kažete svoje slabosti
Nabavi kar ti srce poželi, igralo bo, mogoče ne optimalno, ampak komu pa igra optimalno. In lahko se pomiriš, da NOBEN nima takih okoliščin kot si misliš, da jih ima. Eni v dnevni z otroci, drugi v majhni spalnici, tretji v mansardi s 100cm kolenčnim zidom, četrti v kleti z 220cm stropom, take so realne zgodbe.
Se mi pa zdi na mestu konstruktivna replika, da mogoče posežeš po zvočnikih, ki jih manj prizadane prostor in to so fullrange-i in kakšni horni recimo, večji izkoristek predvsem. Ampak še največ je vredno, da sam prideš do teh ugotovitev in, da veš, da to dejansko je res, ali pa tudi ne.
Peace bro |
realen komentar _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matej

|
Objavljeno: Pon Okt 16, 2023 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
LBaudio je napisal/a: | Pri g. Andreju Jemcu je kar nekaj lepe izbire tovrstnih displayev, samo ne vem ce ne bo tak display drazji od sistema  |
Nisem mislil tako določeno, če že, potem bi sam izbral nekaj od g. J. Ciuhe. Mi pa ni tuje, da je npr. kolo, ki ga peljem v avtu, dražje od samega avta ali pa, da naložim fino drago feršterkerijo v prtljažnik z nedelujočo ključavnico...
Spet smo krepko OT, in tema je postala zanimiva.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|