Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Maj 20, 2012 23:12 Naslov sporočila: |
|
|
Ha,moji so na podstrešju in sem si skoraj zlomil hrbet ,ko sem jih gor vlekel.Imata vsak nekih 20kg.Glede na moč,pa sem približno opisal kako to gre.Po moje vsaj 1,5kW,ni pa neke bistvene razlike v ceni.Ampak kot sem že omenil,brnenje trafa ni nujno tudi slab zvok in si z njegovo uporabo samo naredil neki kompromis,zato bi bilo dobro to prej probat in šele potem nabavit.Jaz sem šel v to,ker se mi je že med poslušanjem pojavljala prava drama v zvoku,ki pa ni bil v nobeni povezavi s samim brnenjem.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
samob
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj časa že imam "sesalnik za štrom" . Naročil sem ga pri g. Dolinšku. Moč- 2.2 kVA. Z delovanjem ločilnega transformatorja sem zadovoljen. Moram pa povedat, da ni šlo vse gladko. Ko sem ga priklopil v sistem, je zvok postal bolj energičen, basovsko področje se je izbolšalo,
ampak visokotonsko področje se je pa sfižilo . Kaj sedaj? Poizkusim z menjavo interkonektov(srebrnina). Nič bolš . Potem pa sem se odločil za nabavo novih konektov za napajalni kabel(oyaide 004).
Niso poceni a so vredni vsakega centa .Marsi kdo bo spet in , ampak povem vam stvar deluje odlično. Naj še povem, kabel je osnovni furutech 314, konekti pa so bili oyaide 079.
Kot se že vidi na slikah, trasfomator ni majhen. Teža z ohišjem je 40kg, da vam bo bolj jasno, zakaj sem na ohišju naredil ročke. Pa tudi greje se kar junaško. Sem imel kar dosti dela z vrtanjem dodatnih lukenj za prezračevanje.
lp Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vojcb
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41 Prispevkov: 455 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
Lepo narejeno, imam enak razdelilni trafo, ki mi ga je naredil g.Dolinšek, ampak ga še nisem imel časa spedenati tako kot ti.
So pa zanimivi slišni učinki le-tega, recimo sem poslušal, dinamika kot, da mi je malo padla, nisem pa šel tako daleč, da bi menjal kable ali konektorje, čeprav imam tudi jaz vse Oyaide, razno-razne.
Se pa strinjam, kar se tiče konektorjev, karkoli, ampak karkoli menjam v sistemu se sliši. _________________ Glasba je kot ženska, v njej lahko neizmerno uživaš...... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
samob
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:06 Prispevkov: 148 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
@ markoni
Ti bom kar tu odgovoril. 230€.Mislim pa da se je o ceni že nekaj govorilo.
lp Samo |
|
Nazaj na vrh |
|
|
markoni
Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09 Prispevkov: 541 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 21:07 Naslov sporočila: |
|
|
Super cena za tako batino ! Hvala ! _________________ Only trust your hart (ears) ! Elephant man ...... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2023 12:20 Naslov sporočila: |
|
|
Si bom sposodil temo...
Zasledil sem več mnenj glede ozemljitve pri ločilnem transformatorju.
Sam imam Dolinškov in zanima me, kako vežete ozemljitev na sekundarju?
Predlogi na katere sem naletel:
- sploh ne ozemljitve na sekundarju
- ločena ozemljitev na sekundarju, pri čemer ozemljitev priklopiš na radiator (tega res nebi...)
- ločena ozenljitev na sekundarju, če si v hiši, si izvedeš ločeno ozemljitev z ozemljitveno sondo
- nekaj idej je bilo v zvezi s sitemom "ničenja" se ne spomnim točno kako
Trenutno imam tako, da za ozemljitev porabnikov na sekundarju zvečem kar na ozemljitev ki pride iz napajalnega kabla na primar.
Če se ne motim je ta vezava vidna na fotografijah, ki jih je objavil "samob".
Še kakšni predlogi in izkušnje z različnimi vezavami?
Hvala! |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
|
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6042 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Sep 22, 2023 21:56 Naslov sporočila: |
|
|
Nebi ponavljal moje mnenje, bom pa prilepil tale link:
https://www.powerelectronictips.com/the-basics-of-ac-line-isolation-for-safety-part-2-the-solution/
(klikni Continue to site)
Seveda je v takem kontraproduktivno imeti šuko vtičnice na razdelilcu na sekundarju, ker - itak nima ozemljitve in še dela škodo, ker povzroča ground loop. Slednji je ploden teren za 'zvok' kablov, posebej napajalnih. Kar izmeri koliko ohmov je med ozemljitvijo na napajalnem kablu in minusom na (RCA) cinch vhodih in izhodih aparatur (nula). _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|