Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nova igrača je doma......
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 163, 164, 165  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 209
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2023 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nova pridobitev

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2023 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
Naj ti dobro služi! Napiši prve vtise po nekaj dnevih uporabe.
Sicer so uporabniki na netu imeli nekaj očitkov na app a mnogokrat je kaj tudi stvar preferenc itn. se spomnim ko sem mesec dva nazaj gledal in bral vse kar se premika na trgu streamerjev.
Kaj bo zamenjal ta streamer, komp ali kakšno enoto?

Hvala! Aplikacija na iPadu deluje dobro, edino fonti so razmeroma majhni, ne najdem pa ustrezne nastavitve. Moj cilj je univerzalni transport, s katerim bi lahko predvajal glasbo iz NASa in spletnih storitev, predvsem Tidala. Sedaj namreč v te namene uporabljam dve napravi.

Glede Tidala sem razočaran, ker aplikacija še vedno kaže MQA kvaliteto tudi za albume, ki so po novem na Tidalu označeni kot MAX. Temu ustrezna (napačna) je tudi resolucija, v kateri predvaja te komade. Pogrešam tudi "My Daily Discovery". Razen tega napačno kaže tip moje Tidal naročnine. Tudi pri UPNP storitvah so v aplikaciji na nekaterih napravah nekatere neprijetne omejitve. Skratka, nekaj minus točk si je že nabral.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 993
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probaj na napravi (telefonu) generalno nastaviti velikost fontov.
_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ck



Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Prispevkov: 1601
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Benma

Meni na računalniku kaže visoka (16/44,1) pri predvajanju (ker imam hi fi naročnino).

Ko iščem novo glasbo mi je včasih kazalo MQA pri glasbi ki je možna v MQA (posamezni komadi ali albumi), sedaj mi ne pokaže nič.
Šele ko odprem posamezen album, mi pokaže npr. max ali pa visoka, ko pritisnem predvajanje, pa seveda samo visoka.

Na AV procesorju mi ne pokaže nič, lahko pa mi vzorčenje procesor na zahtevo pokqže na TV.
Na Music Cast aplikaciji s katero ponavadi kontroliram procesor, pa vidim pod komadom napis FLAC - 44,1 khz.

Tidal imam tudi na TV, ki je android. Tam mi pokaže pri nekaterih albumih ali komadih M, kar je včasih pomenilo MQA, sedaj pa po odpiranju napiše MAX, ko predvajam komad, mi kaže HIFI. Hec pa je, ko odprem nastavitve, mi ponuja MAX, HIFI, VISOKA in SLABA (360 khz)

Na "pametnem" telefonu (samsung A70) mi pri iskanju ne pokaže nič, pri odpiranju pokaže max (če ima to možnost), pri predvajanju pa VISOKA.

Skratka malo sfuzlano vse skupaj.


Bom pa v kratkem poizkusil HIFI+ pa bom potem javil kaj in kako.
_________________
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Probaj na napravi (telefonu) generalno nastaviti velikost fontov.

Sem poizkusil, vendar ne pomaga Sad
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Benma

Meni na računalniku kaže visoka (16/44,1) pri predvajanju (ker imam hi fi naročnino).

Ko iščem novo glasbo mi je včasih kazalo MQA pri glasbi ki je možna v MQA (posamezni komadi ali albumi), sedaj mi ne pokaže nič.
Šele ko odprem posamezen album, mi pokaže npr. max ali pa visoka, ko pritisnem predvajanje, pa seveda samo visoka.

Na AV procesorju mi ne pokaže nič, lahko pa mi vzorčenje procesor na zahtevo pokqže na TV.
Na Music Cast aplikaciji s katero ponavadi kontroliram procesor, pa vidim pod komadom napis FLAC - 44,1 khz.

Tidal imam tudi na TV, ki je android. Tam mi pokaže pri nekaterih albumih ali komadih M, kar je včasih pomenilo MQA, sedaj pa po odpiranju napiše MAX, ko predvajam komad, mi kaže HIFI. Hec pa je, ko odprem nastavitve, mi ponuja MAX, HIFI, VISOKA in SLABA (360 khz)

Na "pametnem" telefonu (samsung A70) mi pri iskanju ne pokaže nič, pri odpiranju pokaže max (če ima to možnost), pri predvajanju pa VISOKA.

Skratka malo sfuzlano vse skupaj.


Bom pa v kratkem poizkusil HIFI+ pa bom potem javil kaj in kako.


Tudi pri meni na Tidal aplikaciji na iPadu na seznamih trenutno ne kaže ikone o kakovosti komada, v player pogledu pa kaže pravilno. Ponekod se na seznamu pojavlja ikona s črko "E" (explicit). Trenutno zadeve niso ravno konsistentne. Na DACu pa se prikažejo različne resolucije. Tako, da mislim, da to špila.

Na mojem Innuosu pa aplikacija za MASTER komade še vedno kaže MQA (MAX sploh ne kaže) in na DAC (ne podpira MQA) pošilja 24/48. Ob aktivaciji posebne nastavitve aplikacija Sense potem unfolda prvi MQA layer in na DAC pošlje 24/88 ali 24/96 (tudi v primeru "našega" albuma Diane Krall, za katerega vemo, da je FLAC 24/192. Po mojem mnenju Tidal razvijalcem softvera še ni dal novega API-ja, da bi lahko aplikacije upoštevale zadnje stanje stvari na Tidalu.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Aplikacija Innuos Sense za IOS:
v Tidalu so s HD označeni MQA, z FLAC pa (16/44) albumi. Nam poznani albim Diane Krall je označen z HD (MQA). Na hi-res FLAC album še nisem naletel.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 993
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 19:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BluOS prikaže 2 MQA in en "CD" (najbrž je to MAX, 16/44.1) album.




Tidal aplikacija pa pokaže samo MAX album. Laughing


_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 12, 2023 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naše domneve v zvezi s Tidal API za proizvajalce softvera so bile točne.
Odgovor Inneosa na moje pripombe glede trenutne zmede:
"The TIDAL APIs to 3rd parties are still being updated in order to provide the new change from TIDAL from MQA to FLAC. For the moment we will only access the MQA streams and not the new FLAC high-res streams."

Upajmo, da bodo čimprej uredili in se nam bo izpolnila želja, da bomo s Tidala lahko predvajali hi-res flac-e.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 13, 2023 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:

...
Napiši prve vtise po nekaj dnevih uporabe.
...

Streamer Innuos Pulse mini gre nazaj k prodajalcu. Sicer deluje hitro in brezhibno vendar zvokovno ne predstavlja napredka v primerjavi z mojo obstoječo kombinirano napravo (DAC/nekoliko okrnjeni UPNP streamer/PRE). Zvok je nekoliko manj resolutiven, objekti na odru so manj jasno definirani. Pri hi-res komadih je razlika manjša. Sicer pa je zvok dokaj nevtralen in prijeten za poslušanje. Vgrajenega DACa nisem preizkusil. Poslušal sem komade formata PCM do max. 24/192.

V primerjavi z RPi z vgrajeno kartico Allo Digione pa je Pulse mini bistveno boljša naprava, vendar tudi precej dražja.

Morda bom testiral še Innuosov višji model Pulse, za katerega pravijo, da naj bi imel precej boljšo resolucijo in posledično tudi boljši oder in naj bi bil na splošno precej boljši.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matej



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Prispevkov: 571
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 14, 2023 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Streamer Innuos Pulse mini...

Proizvajalec ga smatra kot svoj osnovni model. Stane približno tisoč evrov, v to ceno je vključen D/A pretvornik, ki ga sicer nisi uporabil. Potrebuješ še delujoč internet, router, delujoč telefon in nekaj kablov. Omenjeno sicer vsakdo načeloma že ima, vendar to vidim kot dodatni strošek, če želiš, da je naprava sploh uporabna. Za streamanje pa še naročnino na npr. Tidal. Bi bila tvoja ocena kaj drugačna, če naprava ne bi vsebovala D/A pretvornika, cena bi bila pa recimo polovična?

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 14, 2023 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je cena dokaj realna. To je kvaliteten entry model renomiranega evropskega proizvajalca za zmerno zahtevnega uporabnika s sistemom nekje do 10k. Po mojem mnenju je vgrajen DAC bolj ne bodi ga treba. Brez DACa bi bil vreden kakih 700eur. Njegova slabost je pocenski zunanji napajalnik. V tem je najbrž tudi vzrok nekoliko slabših zvočnih performans (s stališča zahtevnejšega uporabnika). Obstajata dve zdravili: linearni napajalnik v posebni škatli za dodatnih 700eur ali pa naslednji model, Pulse za 2400eur. Zelo v redu je, da ima 4 USB izhode in tako omogoča USB priklop na zunanji DAC. Všeč mi je tudi minimalističen dizajn brez displaya in komandnih gumbov. Aplikacija je zelo v redu (razen nekaj pomanjkljivosti pri uporabi Tidala: ne pokaže liste My Daily Discovery in nima možnosti opcijskega samodejnega nadaljevanja predvajanja naslednjih komadov po presoji Tidala, ko pride do konca play liste). Deluje hitro in zanesljivo. Začetni setup je zelo preprost. Preprosto lahko integriraš NAS, Tidal in internetni radio. Zvok sploh ni slab. Ves frekvenčni spekter zveni zelo usklajeno. Vse je tu, vendar nič ne izstopa. Kot si že sam ugotovil, vso potrebno infrastrukturo že imamo.

Moj "problem" je, da že imam kvalitetno kombinirano DAC/streamer/PRE napravo (ki pa ima omejene streamerske funkcije), ki v standardnih resolucijah zveni nekoliko bolje (predvsem ima nekoliko boljši oder, pri hi-res komadih pa Pulse mini ne zaostaja), je pa bila tudi 6x dražja. Skratka, Pulse mini je potencialno zanimiv izdelek za določen krog uporabnikov.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinus



Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Prispevkov: 939
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 24, 2023 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...045Be, 435Be, 1500AL, 2235H... - together v poslušalnici..
- killer kombinacija za 27-20000 flat...
- seveda rigorozno JBL..
- meditacija ni odveč...


lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
dabiblo



Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Prispevkov: 144
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 24, 2023 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
...Všeč mi je tudi minimalističen dizajn brez displaya in komandnih gumbov.

Bolj kot ne pri vseh novodobnih napravah katere imajo ekran, se ga brez težav ugasne, če je to problem. Imajo pa ekran in tipke tudi svojo funkcijo, predvsem to, da ne potrebuješ neke naprave za kontrolo itn.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1519
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 25, 2023 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
benma je napisal/a:
...Všeč mi je tudi minimalističen dizajn brez displaya in komandnih gumbov.

Bolj kot ne pri vseh novodobnih napravah katere imajo ekran, se ga brez težav ugasne, če je to problem. Imajo pa ekran in tipke tudi svojo funkcijo, predvsem to, da ne potrebuješ neke naprave za kontrolo itn.

Nekateri proizvajalci vrhunskih streamerjev vgrajujejo ekrane v svoje naprave, drugi zopet ne.
Glede ekranov se porajajo nekatere dileme:
- ali lahko z razdalje 3+ metre preberemo zapis na majhnem ekranu streamerja?
- zakaj bi plačal ekran, ki bi ga imel potem ugasnjenega?
- ali ekran s svojim delovanjem morebiti moti zvočni signal v napravi? Imel sem integrirca, ki je imel za display posebno napajanje. Morda imajo tudi nekateri dražji streamerji to tako rešeno, cenejši pa najbrž ne.
- za firmo Innuos sem nekje prebral, da strošek, ki bi ga s seboj prinesel ekran, raje prerazporedijo v bolj kakovostne komponente, ki imajo vpliv na zvok naprave (no, mogoča bi bila tudi razlaga, da prihranjeni znesek stroška ekrana preprosto pospravijo v svoj žep)
Glede tipk:
- zakaj bi vstajal in hodil k napravi pritiskat tipke, če lahko to storim na aplikaciji udobno iz fotelja ?
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 155, 156, 157 ... 163, 164, 165  Naslednja
Stran 156 od 165

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe