Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Eminent
Pridružen/-a: Sre Jul 2022 21:29 Prispevkov: 10 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Maj 23, 2023 07:09 Naslov sporočila: |
|
|
Poleg že omenjenih bi dodal še WE zvočnike, ki so po zvoku zelo podobni velikim MBLom, imajo pa bas definiran in transparenten tako kot veliki Klipschi. MBL je pač na spodnjem področju bil malo neprepričljiv. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2270 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 23, 2023 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj v nemškem jeziku:
Klik
_________________ Lep je dan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 782 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Tor Maj 23, 2023 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
... in Igor počiva
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 5857 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2023 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
Igor počiva ...
srečali smo ga na sejmišču v soboto zjutraj. Povabil nas je v hotel, kjer so razstavljali. Samo da nisem utegnil, kot nikoli dosedaj mi to ni uspelo. Sorry.
Bi fino če bi kdo povzel kaj se je tam dogajalo. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 835 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2023 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
Marsikaj si zamudil bi objavil pa se še nisem odločil ali bom ker pač ni zanimanja. Ko naložiš 250-300 slik porabiš ogromno časa dela je pa zelo dosti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2023 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
Sejem v številkah:
10.748 akreditiranih obiskovalcev iz 90 držav
10.860 obiskovalcev iz 71 držav
529 predstavnikov medijev iz 43 držav
Skupaj 22.137 obiskovalcev
.jpg) _________________ Lep je dan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 899 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 24, 2023 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
2024? _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3173 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2023 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
nek_do je napisal/a: | Sejem v številkah:
10.748 akreditiranih obiskovalcev iz 90 držav
10.860 obiskovalcev iz 71 držav
529 predstavnikov medijev iz 43 držav
Skupaj 22.137 obiskovalcev
.jpg) |
LP
Žalostno, pri toliko obiskovalcih v "manj komercialnih sobah" na pol prazno, nekje celo brez obiskovalca , še slabše v "hotelu" ob sočasni prireditvi . In potem se pogovarjamo, da "poslušamo" in se ne damo prepričat medijem, malo sutra, ovce na m2
 _________________ ~ ** ~ |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2023 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
Najmanj komercialne demo sobe (beri cenovno izven pameti) so bile najbolj nabite, da noter nisi mogel - Nagra, MBL, Western Electric/Silbatone, ESD (ok, tu je bilo prostora ker je bil na ogromnem koridorju), so prve ki mi pridejo na misel.
Sem pa opazil nekatere sobe popolnoma prazne in ko sem stopil noter, običajno ni bilo glasbe ali pa kakšne tihe žalostinke.
Tudi sem vstopil v prazno in tiho sobo Chord, ker je bila prilika (in so me zanimali novi D4), sem 'naročil' nekaj dobre glasbe - v roku 5 minut je bila soba nabita. Podobno še v nekaj sobah, ko sem izkoristil priliko..
Je pomembno kaj 'vrtiš'. _________________ Carpe Diem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3173 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2023 12:46 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador je napisal/a: | Najmanj komercialne demo sobe (beri cenovno izven pameti) so bile najbolj nabite, da noter nisi mogel - Nagra, MBL, Western Electric/Silbatone, ESD (ok, tu je bilo prostora ker je bil na ogromnem koridorju), so prve ki mi pridejo na misel.
Sem pa opazil nekatere sobe popolnoma prazne in ko sem stopil noter, običajno ni bilo glasbe ali pa kakšne tihe žalostinke.
Tudi sem vstopil v prazno in tiho sobo Chord, ker je bila prilika (in so me zanimali novi D4), sem 'naročil' nekaj dobre glasbe - v roku 5 minut je bila soba nabita. Podobno še v nekaj sobah, ko sem izkoristil priliko..
Je pomembno kaj 'vrtiš'. |
LP
A, ti se hecašššš, če niso MBL, Nagra, Mcintosh in podobni HI END komercialne firme, kdo so pol, ku to je roba ku se prodaja na desetine, stotine kosov opreme, brez da se je predhodno poslušalo. V "nobel bajto" sodi "nobel Hi Fi"... Ne glej "tvojo kupno moč"  _________________ ~ ** ~ |
|
Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 835 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Maj 25, 2023 15:21 Naslov sporočila: |
|
|
Izredno pomembno je kaj komu vrtiš. Na trenutke sem prišel v sobe in niti žive duše noter. Ni treba ugotovljati kaj se je vrtelo en čisto zaspani star dolgočasen jazz že 22 krat remastriran ali pa klasika. Slišim iz sobe kjer sem poslušal London Grammar grem ven lociram sobo odprem vrata notri nabito stal sem čisto pri vratih. Grammar ima pa izredno dobre posnetke. Jazz in pa klasiko sem doživel samo dvakrat da je bilo ljudi noter vrtela se je uvertura 1812 in pa Dave Brubeck. Ko zavrtiš žalost se pa v eni minuti vse vstane, in gredo ven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2023 07:21 Naslov sporočila: |
|
|
ajka je napisal/a: | ambasador je napisal/a: | Najmanj komercialne demo sobe (beri cenovno izven pameti) . |
LP
A, ti se hecašššš, če niso MBL, Nagra, Mcintosh in podobni HI END komercialne firme, kdo so pol, ku to je roba ku se prodaja na desetine, stotine kosov opreme, brez da se je predhodno poslušalo. V "nobel bajto" sodi "nobel Hi Fi"... Ne glej "tvojo kupno moč"  |
Hebiga, imam izkrivljen pogled. Zame so komercialne firme Behringer, Sanyo, Auna ... V smislu komercialno=manj kvalitetno ravno zato da je lahko cenejše in se masovno prodaja. Preneseno iz glasbenega biznisa - se ve, kaj je mišljeno za komercialno glasbo.
Drugače bi naj sprejel logiko nekomercialno = hifi ki ga noče nihče kupiti? Šalo na stran - resna in žalostna je kupna nemoč - ko v demo sobah vidiš kable, ki v večkratniku presegajo tvoj bančni račun Prav komična je bila inštalacija kablov v demo sobi Zensati - Brodmann.
https://www.whatsbestforum.com/threads/munich-show-2023-hifideluxe-and-moc.36325/page-14
Izza zvočnikov je bilo vsaj 20m2 natlačenih s kabli - kot neka maketa cevi v rafineriji.
Tu je video - od tretje minute naprej ca 20 sekund zumira po kablih:
https://www.youtube.com/watch?v=_U5nxK6hFFs
Meni to gre v kontekst cirkuške točke, ekshibicije, sicer popolnoma neuporabnih stvari v vsakdanji praksi. Ma niti da mi jih podarijo jih ne bi priklopil.  _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pet Maj 26, 2023 08:50; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljubitelj7
Pridružen/-a: Čet Jul 2018 14:13 Prispevkov: 20 Kraj: Prelepa Gorenjska
|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2023 08:50 Naslov sporočila: |
|
|
@longplay - prosim: z zanimanjem in z veseljem bi prebral (tudi) tvoje poročilo oz. reportažo s tega sejma. Pa verjetno še marsikdo, ki se tule sicer ne oglasi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Eminent
Pridružen/-a: Sre Jul 2022 21:29 Prispevkov: 10 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2023 09:03 Naslov sporočila: |
|
|
Iz kar nekaj sob smo odšli, ker so razstavljalci v nemščini razlagali nekaj kar nas ne zanima ali pa ne razumemo. Skratka dolgovezili, da smo se na koncu pobrali ven iz sobe ne da bi kaj slišali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

|
Objavljeno: Pet Maj 26, 2023 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
Olaf Adam
Michael Fremer-USA
Ljubiša Miodragović-SR
Stuart Smith-GB
Klik
_________________ Lep je dan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|