Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Napajalni kabel - power cable
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mare008



Pridružen/-a: Tor Jan 2023 19:33
Prispevkov: 63
Kraj: Lublana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 26, 2023 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Žvaknzi buble gume eyery day, yes we žvak

https://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=31&postdays=0&postorder=asc&start=0


To ni edina stvar, ki se žveči in žveči. Pa saj ta forum ni knjiga, ampak forum, žal tudi skoraj mrtev forum na tehnološko zastareli platformi. Sad

Določene teme so vedno aktualne. V zadnjih nekaj desetletjih je skoraj izginilo nekaj vrst komponent, nič pa še ne kaže, da bi postali napajalni kabli nepotrebni. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2023 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Eno je moje prepričanje, realnost pa ima veliko pasti in čeri, kjer se nasede Laughing

Da ne bi kdo mislil da 'specialni' napajalni kabli nimajo (slabega) vpliva na zvok tudi mimo ground loop-a.
Obstaja preprost test - probaš na TV.
Pred 15 leti sem se tega domislil. Bila je poplava diy napajalcev in na probo sem redno dobival vse sorte.
Potem sem se odločil - če na televizorju ne gre skozi, niti ne mešam hifija.

In sem hitro končal z mučnimi testi. Šokiran pa kako lahko napajalni kabel distorzira tv sliko - ponavadi je razcvetelo, prenasitilo rdečo barvo. Včasih zeleno barvo. Plave nikoli. Ali pa je spralo barve, ali naredilo sliko ploščato, brez globinskega vtisa.
Neverjetno kako najdejo načine da napajalec vleče nekam.
Da bi bilo korektno ali celo bolje od priloženega TV kabla se mi je primerilo samo enkrat - @castorjev diy, ne me vprašat kaj je delal, nimam pojma - je imel skladno bolj saturirane barve (v primerjavi je standardni kabel imel nekoliko bolj 'sprane' barve) in pa 3D slike (globinski vtis) se je izboljšal. Ker izboljšave niso možne, smatram da je standardni kabel pač s svojim vplivom nekoliko poslabšal sliko. Pa sem naredil primerjavo s 3m dolgim Krell priloženim napajalcem - v tem primeru je nekoliko bolj spralo barve kot pri Panasonic TV kablu, je pa izboljšalo globinski vtis slike.
Ok, castor tu ni merilo, pač tako je naneslo..

Sedaj to vlečenje/farbanje napajalcev preslikajte na hifi in je hitro jasno da obstaja velika verjetnost naleta na namenoma nekorektne kable. Posledično to naredi avdiofile 'mataste' ne vedo več kako se pišejo.
Od takrat predlagam najprej test na tv-ju, potem pa naprej. A najceneje, sigurno in brez velike škode greš skozi če pustiš original kable, ob odpravi ground loop-a, seveda.
Tudi kao 'nedolžna' menjava, pa ajde, bom dal samo 50€, ne bom kompliciral - si se že nategnil. Sem opisal primer DAC-a MusicalFidelity kako zanič je igral. Na vprašanje ali je uporabil priloženi kabel - ma niti v sanjah, to se takoj menja. - ajd,čau - kot rečemo primorci, ko je stvar izven pameti. O, sveta naivščina! Daj original! In so se stvari dale na mesto. Tipi niti ne probajo priloženih kablov, kot da so kužni. V resnici je obratno.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
akacjan



Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39
Prispevkov: 207
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2023 14:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Voila...@ambasador je vse povedal, podpišem. Cum grano salis gospodje !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
classicaudio



Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Prispevkov: 71
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2023 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot ste ugotovili je ničenje v hišni napeljavi slabo za HIFI.
Kako pa se to da rešiti?
Poseben vod od varovalk do Vtičnice za HIFI?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mare008



Pridružen/-a: Tor Jan 2023 19:33
Prispevkov: 63
Kraj: Lublana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2023 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ničenje je v vsakem primeru slabo oziroma izhod v sili. Težave s HI-FI so še najmanjši problem. Naprave brez dvojne izolacije in kovinskim ohišjem so lahko smrtno nevarne.

https://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=47509
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2023 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

classicaudio je napisal/a:
Kot ste ugotovili je ničenje v hišni napeljavi slabo za HIFI.
Kako pa se to da rešiti?
Poseben vod od varovalk do Vtičnice za HIFI?

- Preprosto, kupiš hifi ki nima ozemljitve. Večina japonskih aparatur in marsikateri drugi tudi. Zanimivo tudi marsikatere japonske balansirane naprave so brez. Vidiš po tem, da nimajo sredinskega, tretjega pina v IEC vtičnici odzad. Sumim da imajo tudi na Japonskem ničenje.
- Zakoplješ v v zemljo svojo plato in spelješ ozemljitveni vod v stanovanje do hifija. Toda tudi v teh pogojih sem (v prisotnosti zanke) ugotavljal da je boljši fokus, globina in zračnost scene, če ni ozemljitve.
----------------------------------
Obalna stara mestna jedra so vsa z ničenjem. Tu živim od malih nog, ko še vodovoda ni bilo po vseh hišah. Nikoli slišal da bi koga elektrika spalila na domu. Ok, mladoletna (blond) soseda je skozi podstrešno lino prijela za 220V žice, ki so včasih tekle gole, brez izolacije, po fasadah. Malo je kričala, reševalci so jo odtrgali od tam, odpeljali v bolnišnico in zvečer je že bila doma. Imela je obvezana zapestja, drugače pa ni bilo videti da ji je kaj naškodilo, morda tudi zaradi izhodiščnega stanja, hahaha
Lastne naprave sem vse 'odzemljil'. Če bo kaj crknilo bodo letele varovalke notri ali 'fid' stikala pri števcu.
Če pa bo faza vseeno na ohišju /kar se itak preverja s fazenbriferjem, da so vsem napravam pravilno obrnjeni vtiči/ .. pa če kljub temu pride faza gor - itak je tretje nadstropje in vse leseno spodaj.
Čeprav v pol stoletja hifija nikoli slišal da bi hifi zganjal hudiča, so naprave z ločenim napajalnim kablom (in s tem ozemljitvijo) stvarnost šele zadnjega obdobja, prej nikoli ni bilo tega. Verjetno povezano z eu direktivami o ravnih bananah in enako dolgih kumaricah. Še današnji električarji so paralizirani od strahu ... buuu Laughing Laughing . Je razlika od nekoč, sem poznal kar nekaj njih starega kova, neustrašni, s sigurnim nasmeškom, po ramenih trepljajoči: je že uredu sinko, ne skrbi.
Zato pa je v tem času strela ubila kar nekaj ne-audiofilov, ene na pogrebu, kakšna ironija. Nikamor brez strelovoda?
Dosedaj sem že pet fenov vrgel v smeti - ko je začelo 'streljati' na mestu kjer pride 220 kabel v ročaj. Fen se uporablja v kopalnici, na mokrih tleh, kjer si še moker in bos. EU pa nič. Niti novodobni električarji se ne sekirajo. Vidi vidi...hipokrizije

------------------------------------------------------------
ps:
Sedaj se že v spodnjem tržnem segmentu pojavljajo balansirane naprave - naprimer ProJect phono predojačevalec - PhonoBox S3B za cca 350€. No, ta ima napajalec zunanji (wall wart) in ne uporablja ozemljitve. Imajo svoj vhodni konektor, moraš tudi kupiti njihov kabel ročica-phono.

Balansirano v principu ne ustvarja ground loop-a. Mase signalov niso povezane z ozemljitvijo. Tudi zato si v studijih ne belijo glave s ''soundom'' power kablov. Je to irelevantno že od nekdaj.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 318
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 29, 2023 19:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

classicaudio je napisal/a:
Kot ste ugotovili je ničenje v hišni napeljavi slabo za HIFI.
Kako pa se to da rešiti?
Poseben vod od varovalk do Vtičnice za HIFI?


Ničenje se pri novih instalacijah ne uporablja več. Zgolj električno gledano, sta ničelni vodnik in ozemljitev povezana skupaj pred FID stikalom, tako da glede ground lopa skoraj da ni razlike!?
Če ima kdo težave v Hi Fiju zaradi ničenja, jih bo imel tudi v instalaciji z FID stikalom, kot že rečeno sta ničelni vodnik in ozemljitev povezana skupaj pred FID stikalom in je zato ozemljitvena zanka do šuko vtičnice samo nekoliko daljša upornost ozemljitvenega vodnika je nekaj 10mOhmov in v ground lop zanki predstavlja lahko še večje težave, kot če bi bila vtičnica ničena.
Dobro konstruirane avdio naprave imajo dve ločeni masi, ena je za zaščito pred previsoko napetostjo dotika, ki je povezana na kovinsko ohišje in ni direktno spojena na signalno maso.
V kolikor se ugotovi, da avdio naprava deluje bolje z odklopljenim zaščitnim vodnikom, je napako naredil konstruktor naprave.

"classicaudio" sprašuješ, "Kako pa se to da rešiti?"
"ambasador" je že nekaj napisal, da je odklopil ozemljitev, to pa je lahko zelo tvegano in nevarno početje.
Če se prav spomnim, sem že enkrat pripel eno skico z idejo, kako je mogoče narediti, da bodo ozemljitveni vodniki še vedno imeli funkcijo zaščite pred previsoko napetostjo dotika v primeru okvare, preprečen pa bo ground lop.
Zato, pa bi pri Hi Fiju moral narediti in povezati letev z vtičnicami, ki bi bila zaščitena z KZS stikalom, vsaka vtičnica pa bi imela med ozemlitvijo in ozemlitvenim kontaktom cca 12V-tno TVS zaščitno diodo.
Še en primer take diode https://www.conrad.si/p/littelfuse-tvs-dioda-p6ke68ca-do-204ac-645-v-600-w-140826
in KZS stikalo https://www.merkur.si/zascitno-stikalo-eti-kzs-2m-ac-b16-0-03a/
Še enkat prilagam idejno shemo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2023 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta identična slika sheme je bila objavljena v temi 'Ground Loop' 14.maja 2021.

Nisem uporabil te rešitve da bi jo zvočno raziskal. Itak ni nekega interesa - po eni strani.
Po drugi strani pa se še vedno preriva okoli zvoka napajalnih kablov.
Ponujene so rešitve, aber folk niht trzen Laughing Laughing

V dveh letih razen @davora nihče ni javil da je preizkusil, je bilo ok ali ne.
@davor je poročal, da se mu je zvok sesedel, ko je odstranil ozemljitev. Ob pojasnilu da je leta in leta pilil zvok sistema. Hkrati pa da so menjavali elektro instalacijo v bloku. Tako zdaj ni jasno ali ga je sesula menjava instalacij ali odklop ozemljitve ali dejstvo, da je gradil na napačnih predpostavkah. Sumim slednje.

Ker lahko zgradiš zvok, ki je prislovična 'hišica iz kart' - vsi problemi kompenzirani z drugimi problemi (tudi kablov). Tak sistem se sesuje ob prvi priliki, karkoli narediš, četudi v pravi smeri.
------------------
@davor:
V naši večstanovanjski hiši so se zamenjali glavni vodi od kleti do 10nadstropja in seveda nove omarice in nov dovod v stanovanje ter prenos stare omarice z železno omarico in keramičnimi varovalkami na stopnišču v stanovanje kjer so avtomatske, na stopnišču pa ostane glavna in števec v plastik fantastik omarici.
Tako pred tem posegom, čeprav ni bila ozemljitev rešena optimalno tako tud sedaj je enaka razlika če odklopim maso. Zvok se sesede, za odtenek je tišji potegne ga v zvočnike, postane hi-fi. Mogoče je na sistemih ki vreščijo ta efekt dobrodošel, v mojem sistemu to ne igra. Zgine dinamika, energija in pulzni odziv. kr nekaj v tri dni.
Moram pa priznat, da so mi s to zamenjavo totalno porušli sistem. Po 1 uri poslušanja sem vgasnil sistem, ker mi je najedalo ušesa. Počakal bom še kak mesec da končajo v celi zgradbi z napeljavo. Potem pa bo treba nekaj nardit. Sicer imam vsak dan opravka z glasbo in me to ni tako vrglo s tira, kot bi marsikoga. Dobesedno nekaj let piljenje sistema je šlo v nič.
Na hitro...kot da sem vse konektorje zamenjal za rodijeve. Močno povdarjena frekvenca na 4000khz, Bas brez teže, kovinski zvok. Vsi posnetki igrajo enako. Ni več razlik med starimi novimi posnetki, Kot da poslušam mp3. Mogoče občutek da igra sistem malenkost glasneje. Moram preverit napetost...
Tam kjer je ničenje pa verjamem da je bolje brez mase. Bi blo pametno probat balansiran ločilni trafo. Nekateri priporočajo EI ne pa toroide za ta namen. Nisem slišal primerjave...


_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2023 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če še pokomentiram:
korektno sestavljen hifi se ne podre ob menjavi kablov, odklopu ozemljitve, menjavi inštalacije. Se zazna bolj ali manj markantne razlike, koloracije, zastrtosti, več ali manj fokusa ipd; in to je tudi vse.

Običajno priporočilo je, da se sistem zgradi z navadnimi, standardnimi kabli ravno zato, da ne vključuje kakšnega kabelskega 'specialca', ki vleče ko satan nekam u tri krasne. Ravno zato, da si siguren in slišiš da je na korektni, zdravi osnovi.
Potem se pili s kabli. A to so finese. Naprimer uporabljam AudioTekne interkonekt (300€) in razlika do Vivanco (5€) kabla obstaja, toda ne obrne zvoka kot nogavico naokoli. Ko sem Sprobaval AudiQuest Niagara (2000€) kabla, je bila razlika samo v večji resoluciji na tišjih pasažah. Ne močno opazno in verjamem, da pri veliko resolutivnejših zvočnikih kot je moj stari MonitorAudio Gold je to bolj markantno ali celo 'to die for'. Na bolj zamašenih sistemih pa se to komaj opazi. Ampak zvok v osnovi je tisti isti z isto fizionomijo, se ne sesuje.

So pa specialci ki ti lahko sesujejo sistem (glej obnašanje na TV, ko se barve dobesedno razlijejo) in če na njih zgradiš svoj zvok, ajd čau.
------------
Mislim da imamo korektne kable, ki so lahko boljše ali slabše kakovosti in se razlike prepoznajo (in povečajo) na bolj zmogljivih sistemih, sicer pa ne.
In mislim da imamo kable, ki so opremljeni s 'specialnimi efekti' - te se pa sliši in prepozna tudi na ŽNJ hifi kakovosti in delajo uau razlike. Bežim od takih.
_________________
Carpe Diem


Nazadnje urejal/a ambasador Pon Jan 30, 2023 12:12; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 454
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2023 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav,
Vidim da se je tema prevesla k tistemu delu audiofilov, ki še imate ničenje in teh je bore malo, vsaj jaz jih skor ne poznam. Vsak se se hitro loti ureditve napeljave, ker se zaveda vpliv le te.
Napeljava v bloku je finito, vendar sem v tem času še renoviral stanovanje in sem si od omarice napeljal nov kabel 2x4mm2 in 8mm2 za maso. Ker moj sistem počiva na drugi lokaciji že kako leto in pol, ne morem reči kaj se je zgodilo. Še vedno trdim, da je v sistemu, ki je priklopljen na urejeno inštalacijo, in da je red med povezovalnimi kabli komponent da je povezana masa plus.
Recimo za foro, pri zadnjem totalni predelavi SMSL M400 daca, sem naredil zunanji napajalnik, na dacu pa vgradil stikalo GND off-on. V off se zvok pomehča, zgubi dinamiko, sesede, kot kremšnita s premehko kremo. To sem probal na več različnih sistemih in vedno enako.
Tista peščica, ki se tu ubada z ničenjem- da ali ne pa izvolite naprej.
Ambasdor ne poznam tvojih ušes, tvojega sistema in tvojega okusa.
Moj sistem je zelo dinamičen, in se vsaka malenkost zelo pozna.
Audioquest kable kr poznam in mi niso preveč všeč. pred kratkim je en prinesel Audioquest mislim da Earth, zelen z DBS. Mrtev zvok porezan iskrivosti. kot da imam prehlajena ušesa, tud soforumaš jih ima doma in sem imel podoben občutek na xlr kablih. Pa power kablow je tud šlo nekaj skoz moja ušea pa zvočniških...edino kar mi je bilo zvokovno všeč je bil mislim da je bil Hurricane power cable tam okol 3500€. Edino cena mi je bila previsoka glede na druge power cable.
_________________
KISS- Keep It Simple and Smart
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2023 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, si potrdil svoje mnenje. Ena oporna točka je.
------------
Koper - Izola - Piran, vse ničeno, z izjemo novogradenj.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 30, 2023 17:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Pozdrav,
Vidim da se je tema prevesla k tistemu delu audiofilov, ki še imate ničenje in teh je bore malo, vsaj jaz jih skor ne poznam. Vsak se se hitro loti ureditve napeljave, ker se zaveda vpliv le te.


Se povsem strinjam. To je osnova. Tu berem o raznih rokohitrskih rešitvah na elektro instalaciji in to od ljudi s sicer zelo izostrenimi ušesi.

DAVOR je napisal/a:

Audioquest kable kr poznam in mi niso preveč všeč. pred kratkim je en prinesel Audioquest mislim da Earth, zelen z DBS. Mrtev zvok porezan iskrivosti. kot da imam prehlajena ušesa, tud soforumaš jih ima doma in sem imel podoben občutek na xlr kablih.


Soforumaš ima doma dvojne Audioquest XLR kable. Ti si slišal kabel, ki na novih, bolj resolutivnih, mono blokih tudi meni zveni nekoliko polakirano. Kabel, ki ga ti nisi slišal, zveni mnogo bolje, celo bolje kot Cardas Clear Cygnus, ki naj bi bil zelo muzikaličen kabel. Vabljen na prezentacijo.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mare008



Pridružen/-a: Tor Jan 2023 19:33
Prispevkov: 63
Kraj: Lublana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 31, 2023 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
DAVOR je napisal/a:
Pozdrav,
Vidim da se je tema prevesla k tistemu delu audiofilov, ki še imate ničenje in teh je bore malo, vsaj jaz jih skor ne poznam. Vsak se se hitro loti ureditve napeljave, ker se zaveda vpliv le te.


Se povsem strinjam. To je osnova. Tu berem o raznih rokohitrskih rešitvah na elektro instalaciji in to od ljudi s sicer zelo izostrenimi ušesi.

DAVOR je napisal/a:

Audioquest kable kr poznam in mi niso preveč všeč. pred kratkim je en prinesel Audioquest mislim da Earth, zelen z DBS. Mrtev zvok porezan iskrivosti. kot da imam prehlajena ušesa, tud soforumaš jih ima doma in sem imel podoben občutek na xlr kablih.


Soforumaš ima doma dvojne Audioquest XLR kable. Ti si slišal kabel, ki na novih, bolj resolutivnih, mono blokih tudi meni zveni nekoliko polakirano. Kabel, ki ga ti nisi slišal, zveni mnogo bolje, celo bolje kot Cardas Clear Cygnus, ki naj bi bil zelo muzikaličen kabel. Vabljen na prezentacijo.


A ni tema "Napajalni kabel - power cable"??? Smile

Kolk zveni povezovalni kabel? Daš predvajanje na pavzo in poslušaš Shocked
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2023 11:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@jože: ...
Dobro konstruirane avdio naprave imajo dve ločeni masi, ena je za zaščito pred previsoko napetostjo dotika, ki je povezana na kovinsko ohišje in ni direktno spojena na signalno maso.

Drži, samo da temu pogosto ni tako. Indikator je močen vpliv kablov na končni zvok.
----------------------------------------------------------------------------
Tudi jaz mislim, da učinke kabla oklicati za zvok kabla je smešno. Še bolj zato, ker niti pod razno nima isti kabel istega učinka ('zvoka') povsod kamor ga vklopiš. Je nepredvidljiv. Lih zato, ker je v zanki (ground loop) z drugimi.
Pri cenejših ojačevalcih je praksa poenostavitev - vse mase vseh vhodov so skupaj, na selektorju vhodov so prekinjeni 'hot' (+), oziroma je izbran samo eden. V takem gredo v ground loop tudi vse priključene naprave, ki niso izbrane na selektorju skupaj z njihovi kabli. Skupinska orgija.

Zato se priporoča komplete napajalcev skupaj z interkonekti od istega proizvajalca (željeno iz iste serije) ki je vse to 'fabriško' usklajeval. Reševanje po gasilsko a donosno.
-----------------------------------------------------------------------------------
Opaža se vedno bolj prisotne balansirane priključke. Tudi če ojačevalec ni balansirane gradnje tak pristop naslavlja to problematiko; je pod drobnogledom in vedno manj bo govora o 'zvoku' napajalnih kablov.
Po mojih poskusih tudi interkonektom se zmanjša vpliv in poveča predvidljivost učinka, če se izloči ground loop.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Aleksander44



Pridružen/-a: Čet Avg 2020 17:55
Prispevkov: 286
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 03, 2023 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

- Zakoplješ v v zemljo svojo plato in spelješ ozemljitveni vod v stanovanje do hifija. Toda tudi v teh pogojih sem (v prisotnosti zanke) ugotavljal da je boljši fokus, globina in zračnost scene, če ni ozemljitve.


Za morebitne bralce te teme je potrebno opozoriti, da je tukaj v tej temi napisanih kup nesmislov, nerazumevanja in celo življensko nevarnih nasvetov. Pri tem izstopa ambasador.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 5 od 10

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe