Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Atmos izvori: upmixing, remixing, objektni zvok
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 164
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Vseeno je kaj podpira tv, če predvaja telemach (npr.) program v stereo. Če imaš BR predvajalnik ki podpira atmos kodek ga boš valjda priklopil direkt na sound bar.

Hvala
Muči me samo še priklop soudbara na tv,ker sem mislil da bi ga z optiko,ki je pri soudbaru na voljo a na moji Sony(bravia),ki ni tako star model ,le nekaj let ,nima možnosti z optiko,(kar mi je čudno sej je ta opika na voljo že vsaj 10 let)le z hdmi kabli.,ali slednja povezava kaj upliva na zvok,vemo da hdmi kabli so mišljeni bol za sliko kot zvok?ima le le vhod na činč(kao za slušalke)in piše digital audio out(opical)
hvala za pomoč in odgovor?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1317
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede optičnih povezav vlada med ljudmi zmotno prepričanje o njihovi superiorni kvaliteti. Imajo namreč kar precej popačenja (jitter). Ker bo v tvojem primeru izvor zvoka televizor, je dilema glede vrste povezave odveč. Uporabi hdmi.
_________________
"Good judgment comes from experience, and a lot of that comes from bad judgment."
Will Rogers
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 306
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ico je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
Vseeno je kaj podpira tv, če predvaja telemach (npr.) program v stereo. Če imaš BR predvajalnik ki podpira atmos kodek ga boš valjda priklopil direkt na sound bar.

Hvala
Muči me samo še priklop soudbara na tv,ker sem mislil da bi ga z optiko,ki je pri soudbaru na voljo a na moji Sony(bravia),ki ni tako star model ,le nekaj let ,nima možnosti z optiko,(kar mi je čudno sej je ta opika na voljo že vsaj 10 let)le z hdmi kabli.,ali slednja povezava kaj upliva na zvok,vemo da hdmi kabli so mišljeni bol za sliko kot zvok?ima le le vhod na činč(kao za slušalke)in piše digital audio out(opical)
hvala za pomoč in odgovor?


Optični priključek se po vsej verjetnosti skriva v priključku za slušalke, rabiš Toslink kabel na eni strani z 3,5mm priključkom, kot je za slušalke. Poglej v tisto luknjico, po vsej verjetnosti boš videl notri rdečo svetlobo. Še link na kabel, da boš videl kako zgleda
https://kondric.com/izdelek/audio-opticni-kabel-3-5mm-na-toslink-1m/

Če ima sondbar HDMI, bi jaz dal prednost HDMI kablu za povezavo, saj po HDMI kablu lahko prenašaš vse digitalne audio formate kar jih premorejo TV-ji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 164
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
ico je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
Vseeno je kaj podpira tv, če predvaja telemach (npr.) program v stereo. Če imaš BR predvajalnik ki podpira atmos kodek ga boš valjda priklopil direkt na sound bar.

Hvala
Muči me samo še priklop soudbara na tv,ker sem mislil da bi ga z optiko,ki je pri soudbaru na voljo a na moji Sony(bravia),ki ni tako star model ,le nekaj let ,nima možnosti z optiko,(kar mi je čudno sej je ta opika na voljo že vsaj 10 let)le z hdmi kabli.,ali slednja povezava kaj upliva na zvok,vemo da hdmi kabli so mišljeni bol za sliko kot zvok?ima le le vhod na činč(kao za slušalke)in piše digital audio out(opical)
hvala za pomoč in odgovor?

super,hvala za info...ja sound bar ima hdmi,ga bom pa uporabil,samo imam na tv-ju na voljo le dva uhoda,ki pa sta zasedena,verjetno bom rabil razdelilec.Bo to kaj oviralo na zvok?Govorim o kvaliktetnih razdelilcih.naj bi bili za prenos boljši od tistih za 10 eur?ali pač ne

Optični priključek se po vsej verjetnosti skriva v priključku za slušalke, rabiš Toslink kabel na eni strani z 3,5mm priključkom, kot je za slušalke. Poglej v tisto luknjico, po vsej verjetnosti boš videl notri rdečo svetlobo. Še link na kabel, da boš videl kako zgleda
https://kondric.com/izdelek/audio-opticni-kabel-3-5mm-na-toslink-1m/

Če ima sondbar HDMI, bi jaz dal prednost HDMI kablu za povezavo, saj po HDMI kablu lahko prenašaš vse digitalne audio formate kar jih premorejo TV-ji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 306
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kakšen sondbar imaš, nekateri sondbari imajo več HDMI priključkov.
Na vsak način TV in sondbar povežeš na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. Če ima sondbar še dva HDMI vhoda potem ne rabiš HDMI razdelilca ker imaš to že rešeno na sondbaru. Če pa sondbar nima HDMI vhodov, boš pa moral nabaviti razdelilec HDMI.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 794
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 16:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbrž je optični izhod, če piše da je optični. Obstaja navaden optical (toslink) in mini optical (ki je manj razširjen). Jaz se optike načeloma izogibam, je za stereo potem boljši koaksialni. S HDMI pa ni prav nič narobe.
_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 164
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
Ne vem kakšen sondbar imaš, nekateri sondbari imajo več HDMI priključkov.
Na vsak način TV in sondbar povežeš na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. Če ima sondbar še dva HDMI vhoda potem ne rabiš HDMI razdelilca ker imaš to že rešeno na sondbaru. Če pa sondbar nima HDMI vhodov, boš pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,če imaš zasedene hdmi vhode na tv-ju očitno rabiš razdelilec še za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar še nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 164
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Najbrž je optični izhod, če piše da je optični. Obstaja navaden optical (toslink) in mini optical (ki je manj razširjen). Jaz se optike načeloma izogibam, je za stereo potem boljši koaksialni. S HDMI pa ni prav nič narobe.

Ok bom uporabil HDMI kabl in upam da razdelilec ne bo uplival na zvok iz soundbara
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 2165
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na TV moraš dati v HDMI izhod, ne vhod.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 306
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2022 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakšen sondbar imaš, nekateri sondbari imajo več HDMI priključkov.
Na vsak način TV in sondbar povežeš na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. Če ima sondbar še dva HDMI vhoda potem ne rabiš HDMI razdelilca ker imaš to že rešeno na sondbaru. Če pa sondbar nima HDMI vhodov, boš pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,če imaš zasedene hdmi vhode na tv-ju očitno rabiš razdelilec še za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar še nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.


Verjetno se nisva dobro razumela, v kolikor ima sondbar dva ali tri HDMI vhode, ti delujejo kot razdelilec, na te vhode lahko priključiš Kabelski TV box (pri T2 ARRIS) - Blue ray player - računalnik, sliko potem sondbar posreduje TVju, zvok pa izloči in ga predvaja na sondbaru. Torej sondbar ti služi kot dodatni vhodi za HDMI naprave. Napravo, ki jo imaš sedaj v HDMI1 ARC boš sedaj povezal na enega od HDMI vhodov na sondbaru. Sondbar pa povežeš z HDMI na TV (ARC na TV in izhod Hdmi na sondbaru).



Sem iz radovednosti pogledal navodila za en sondbar, ki ima tudi HDMI vhode od Sony HT-A7000.

https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/5024/92fbeb92ceb72a3b9c43073fbdb03ad4/50248341M.pdf

Poglej v navodila, od sondbara, za katerega se boš odločil, da boš videl, če ti odgovarja glede priključkov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 164
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2022 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakšen sondbar imaš, nekateri sondbari imajo več HDMI priključkov.
Na vsak način TV in sondbar povežeš na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. Če ima sondbar še dva HDMI vhoda potem ne rabiš HDMI razdelilca ker imaš to že rešeno na sondbaru. Če pa sondbar nima HDMI vhodov, boš pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,če imaš zasedene hdmi vhode na tv-ju očitno rabiš razdelilec še za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar še nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.


Verjetno se nisva dobro razumela, v kolikor ima sondbar dva ali tri HDMI vhode, ti delujejo kot razdelilec, na te vhode lahko priključiš Kabelski TV box (pri T2 ARRIS) - Blue ray player - računalnik, sliko potem sondbar posreduje TVju, zvok pa izloči in ga predvaja na sondbaru. Torej sondbar ti služi kot dodatni vhodi za HDMI naprave. Napravo, ki jo imaš sedaj v HDMI1 ARC boš sedaj povezal na enega od HDMI vhodov na sondbaru. Sondbar pa povežeš z HDMI na TV (ARC na TV in izhod Hdmi na sondbaru).



Sem iz radovednosti pogledal navodila za en sondbar, ki ima tudi HDMI vhode od Sony HT-A7000.

https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/5024/92fbeb92ceb72a3b9c43073fbdb03ad4/50248341M.pdf

Poglej v navodila, od sondbara, za katerega se boš odločil, da boš videl, če ti odgovarja glede priključkov.

Aha super potem bo vaša trditev držala,to pa nisem vedel da lahko služi soundbar kot razdelilec.Ja imam povezavo iz računalnika na tv in T2 arris tudi na tv.Imam še receiver ki služi zgol za glasbo.Moti me edino če bo deloval kot radelilec,bo moral biti soundbar večinoma prižgan,kar me pa malo moti tudi če bi gledal samo tv,če bo sedaj arris povezan z njim.Imam tudi namerč ne preveč kvaliteten hdmi razdelilec in bom probal če bo delovalo ok,bom pa kar tustil tako povezavo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 164
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2022 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakšen sondbar imaš, nekateri sondbari imajo več HDMI priključkov.
Na vsak način TV in sondbar povežeš na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. Če ima sondbar še dva HDMI vhoda potem ne rabiš HDMI razdelilca ker imaš to že rešeno na sondbaru. Če pa sondbar nima HDMI vhodov, boš pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,če imaš zasedene hdmi vhode na tv-ju očitno rabiš razdelilec še za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar še nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.


Verjetno se nisva dobro razumela, v kolikor ima sondbar dva ali tri HDMI vhode, ti delujejo kot razdelilec, na te vhode lahko priključiš Kabelski TV box (pri T2 ARRIS) - Blue ray player - računalnik, sliko potem sondbar posreduje TVju, zvok pa izloči in ga predvaja na sondbaru. Torej sondbar ti služi kot dodatni vhodi za HDMI naprave. Napravo, ki jo imaš sedaj v HDMI1 ARC boš sedaj povezal na enega od HDMI vhodov na sondbaru. Sondbar pa povežeš z HDMI na TV (ARC na TV in izhod Hdmi na sondbaru).



Sem iz radovednosti pogledal navodila za en sondbar, ki ima tudi HDMI vhode od Sony HT-A7000.

https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/5024/92fbeb92ceb72a3b9c43073fbdb03ad4/50248341M.pdf

Poglej v navodila, od sondbara, za katerega se boš odločil, da boš videl, če ti odgovarja glede priključkov.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202207/20220716035247001/AH81-15289E-00_FM_HW-Q930B%20Q935B%20Q800B%20Q810B%20Q700B%20Q710B_EN%20ZF%20XN%20XE%20ZG_L24_220215.0.pdf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 164
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2022 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
Ne vem kakšen sondbar imaš, nekateri sondbari imajo več HDMI priključkov.
Na vsak način TV in sondbar povežeš na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. Če ima sondbar še dva HDMI vhoda potem ne rabiš HDMI razdelilca ker imaš to že rešeno na sondbaru. Če pa sondbar nima HDMI vhodov, boš pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Povezal sem z hdmi ARC IN tv ARC,ko pa povežem oz.prenesem sliko iz računalnika na tv pa saoudbar ne zazna zvoka.Probal sem že skoraj vse kar ponuja daljinec od zvočnika pa mi nikakor ne uspe.zvok iz tv programov T2 pa zazna.povezal sem pa tako kot ste opisali.ali je še kakšna nastavitev v tv meniju mogoče?pod menijem zvok imam na voljo tv sistem ali zvočnik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 306
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2022 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakšen sondbar imaš, nekateri sondbari imajo več HDMI priključkov.
Na vsak način TV in sondbar povežeš na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. Če ima sondbar še dva HDMI vhoda potem ne rabiš HDMI razdelilca ker imaš to že rešeno na sondbaru. Če pa sondbar nima HDMI vhodov, boš pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Povezal sem z hdmi ARC IN tv ARC,ko pa povežem oz.prenesem sliko iz računalnika na tv pa saoudbar ne zazna zvoka.Probal sem že skoraj vse kar ponuja daljinec od zvočnika pa mi nikakor ne uspe.zvok iz tv programov T2 pa zazna.povezal sem pa tako kot ste opisali.ali je še kakšna nastavitev v tv meniju mogoče?pod menijem zvok imam na voljo tv sistem ali zvočnik.


- Ali si povezal računalnik in TV z HDMI ali pa računalnik s sondbarom?
- Ali predvaja TV računalniški zvok, če računalnik povežeš direktno na TV?
- Po vsej verjetnosti, ti računalnik ne daje zvoka v HDMI, potem moraš nastaviti na računalniku, da gre zvok preko HDMI povezave! (običajno W10 in 11 avtomatsko zazna povezavo s TV in posreduje zvok v HDMI, če ne zazna, moraš nastaviti ročno)
- V primeru, da povežeš računalnik preko HDMI na sondbar, bi moral sondbar avtomatsko zaznati zvok v HDMI povezavi in ga tudi predvajati.
- Dokler ni zvoka v HDMI povezavi, ne moreš nič nastavljat na TV oziroma na sondbaru.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CRV



Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Prispevkov: 324
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2022 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Med tv in sounbarom daj optićen kabel za zvok.

Jaz imam iz neota z hdmi v tv in iz tv na resiver optiko,ker drugače ni zvoka.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe