Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Atmos izvori: upmixing, remixing, objektni zvok
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> DomaĆØi kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 193
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 11:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Vseeno je kaj podpira tv, ĆØe predvaja telemach (npr.) program v stereo. ƈe imaÅ” BR predvajalnik ki podpira atmos kodek ga boÅ” valjda priklopil direkt na sound bar.

Hvala
MuĆØi me samo Å”e priklop soudbara na tv,ker sem mislil da bi ga z optiko,ki je pri soudbaru na voljo a na moji Sony(bravia),ki ni tako star model ,le nekaj let ,nima možnosti z optiko,(kar mi je ĆØudno sej je ta opika na voljo že vsaj 10 let)le z hdmi kabli.,ali slednja povezava kaj upliva na zvok,vemo da hdmi kabli so miÅ”ljeni bol za sliko kot zvok?ima le le vhod na ĆØinĆØ(kao za sluÅ”alke)in piÅ”e digital audio out(opical)
hvala za pomoĆØ in odgovor?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1537
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede optiĆØnih povezav vlada med ljudmi zmotno prepriĆØanje o njihovi superiorni kvaliteti. Imajo namreĆØ kar precej popaĆØenja (jitter). Ker bo v tvojem primeru izvor zvoka televizor, je dilema glede vrste povezave odveĆØ. Uporabi hdmi.
_________________
"Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 318
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ico je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
Vseeno je kaj podpira tv, ĆØe predvaja telemach (npr.) program v stereo. ƈe imaÅ” BR predvajalnik ki podpira atmos kodek ga boÅ” valjda priklopil direkt na sound bar.

Hvala
MuĆØi me samo Å”e priklop soudbara na tv,ker sem mislil da bi ga z optiko,ki je pri soudbaru na voljo a na moji Sony(bravia),ki ni tako star model ,le nekaj let ,nima možnosti z optiko,(kar mi je ĆØudno sej je ta opika na voljo že vsaj 10 let)le z hdmi kabli.,ali slednja povezava kaj upliva na zvok,vemo da hdmi kabli so miÅ”ljeni bol za sliko kot zvok?ima le le vhod na ĆØinĆØ(kao za sluÅ”alke)in piÅ”e digital audio out(opical)
hvala za pomoĆØ in odgovor?


OptiĆØni prikljuĆØek se po vsej verjetnosti skriva v prikljuĆØku za sluÅ”alke, rabiÅ” Toslink kabel na eni strani z 3,5mm prikljuĆØkom, kot je za sluÅ”alke. Poglej v tisto luknjico, po vsej verjetnosti boÅ” videl notri rdeĆØo svetlobo. Å e link na kabel, da boÅ” videl kako zgleda
https://kondric.com/izdelek/audio-opticni-kabel-3-5mm-na-toslink-1m/

ƈe ima sondbar HDMI, bi jaz dal prednost HDMI kablu za povezavo, saj po HDMI kablu lahko prenaÅ”aÅ” vse digitalne audio formate kar jih premorejo TV-ji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 193
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
ico je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
Vseeno je kaj podpira tv, ĆØe predvaja telemach (npr.) program v stereo. ƈe imaÅ” BR predvajalnik ki podpira atmos kodek ga boÅ” valjda priklopil direkt na sound bar.

Hvala
MuĆØi me samo Å”e priklop soudbara na tv,ker sem mislil da bi ga z optiko,ki je pri soudbaru na voljo a na moji Sony(bravia),ki ni tako star model ,le nekaj let ,nima možnosti z optiko,(kar mi je ĆØudno sej je ta opika na voljo že vsaj 10 let)le z hdmi kabli.,ali slednja povezava kaj upliva na zvok,vemo da hdmi kabli so miÅ”ljeni bol za sliko kot zvok?ima le le vhod na ĆØinĆØ(kao za sluÅ”alke)in piÅ”e digital audio out(opical)
hvala za pomoĆØ in odgovor?

super,hvala za info...ja sound bar ima hdmi,ga bom pa uporabil,samo imam na tv-ju na voljo le dva uhoda,ki pa sta zasedena,verjetno bom rabil razdelilec.Bo to kaj oviralo na zvok?Govorim o kvaliktetnih razdelilcih.naj bi bili za prenos boljÅ”i od tistih za 10 eur?ali paĆØ ne

OptiĆØni prikljuĆØek se po vsej verjetnosti skriva v prikljuĆØku za sluÅ”alke, rabiÅ” Toslink kabel na eni strani z 3,5mm prikljuĆØkom, kot je za sluÅ”alke. Poglej v tisto luknjico, po vsej verjetnosti boÅ” videl notri rdeĆØo svetlobo. Å e link na kabel, da boÅ” videl kako zgleda
https://kondric.com/izdelek/audio-opticni-kabel-3-5mm-na-toslink-1m/

ƈe ima sondbar HDMI, bi jaz dal prednost HDMI kablu za povezavo, saj po HDMI kablu lahko prenaÅ”aÅ” vse digitalne audio formate kar jih premorejo TV-ji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 318
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kakÅ”en sondbar imaÅ”, nekateri sondbari imajo veĆØ HDMI prikljuĆØkov.
Na vsak naĆØin TV in sondbar povežeÅ” na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. ƈe ima sondbar Å”e dva HDMI vhoda potem ne rabiÅ” HDMI razdelilca ker imaÅ” to že reÅ”eno na sondbaru. ƈe pa sondbar nima HDMI vhodov, boÅ” pa moral nabaviti razdelilec HDMI.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79



Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Prispevkov: 1009
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 16:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbrž je optiĆØni izhod, ĆØe piÅ”e da je optiĆØni. Obstaja navaden optical (toslink) in mini optical (ki je manj razÅ”irjen). Jaz se optike naĆØeloma izogibam, je za stereo potem boljÅ”i koaksialni. S HDMI pa ni prav niĆØ narobe.
_________________
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 193
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
Ne vem kakÅ”en sondbar imaÅ”, nekateri sondbari imajo veĆØ HDMI prikljuĆØkov.
Na vsak naĆØin TV in sondbar povežeÅ” na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. ƈe ima sondbar Å”e dva HDMI vhoda potem ne rabiÅ” HDMI razdelilca ker imaÅ” to že reÅ”eno na sondbaru. ƈe pa sondbar nima HDMI vhodov, boÅ” pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,ĆØe imaÅ” zasedene hdmi vhode na tv-ju oĆØitno rabiÅ” razdelilec Å”e za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar Å”e nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 193
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Najbrž je optiĆØni izhod, ĆØe piÅ”e da je optiĆØni. Obstaja navaden optical (toslink) in mini optical (ki je manj razÅ”irjen). Jaz se optike naĆØeloma izogibam, je za stereo potem boljÅ”i koaksialni. S HDMI pa ni prav niĆØ narobe.

Ok bom uporabil HDMI kabl in upam da razdelilec ne bo uplival na zvok iz soundbara
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 2368
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2022 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na TV moraÅ” dati v HDMI izhod, ne vhod.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 318
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2022 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakÅ”en sondbar imaÅ”, nekateri sondbari imajo veĆØ HDMI prikljuĆØkov.
Na vsak naĆØin TV in sondbar povežeÅ” na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. ƈe ima sondbar Å”e dva HDMI vhoda potem ne rabiÅ” HDMI razdelilca ker imaÅ” to že reÅ”eno na sondbaru. ƈe pa sondbar nima HDMI vhodov, boÅ” pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,ĆØe imaÅ” zasedene hdmi vhode na tv-ju oĆØitno rabiÅ” razdelilec Å”e za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar Å”e nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.


Verjetno se nisva dobro razumela, v kolikor ima sondbar dva ali tri HDMI vhode, ti delujejo kot razdelilec, na te vhode lahko prikljuĆØiÅ” Kabelski TV box (pri T2 ARRIS) - Blue ray player - raĆØunalnik, sliko potem sondbar posreduje TVju, zvok pa izloĆØi in ga predvaja na sondbaru. Torej sondbar ti služi kot dodatni vhodi za HDMI naprave. Napravo, ki jo imaÅ” sedaj v HDMI1 ARC boÅ” sedaj povezal na enega od HDMI vhodov na sondbaru. Sondbar pa povežeÅ” z HDMI na TV (ARC na TV in izhod Hdmi na sondbaru).



Sem iz radovednosti pogledal navodila za en sondbar, ki ima tudi HDMI vhode od Sony HT-A7000.

https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/5024/92fbeb92ceb72a3b9c43073fbdb03ad4/50248341M.pdf

Poglej v navodila, od sondbara, za katerega se boÅ” odloĆØil, da boÅ” videl, ĆØe ti odgovarja glede prikljuĆØkov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 193
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2022 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakÅ”en sondbar imaÅ”, nekateri sondbari imajo veĆØ HDMI prikljuĆØkov.
Na vsak naĆØin TV in sondbar povežeÅ” na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. ƈe ima sondbar Å”e dva HDMI vhoda potem ne rabiÅ” HDMI razdelilca ker imaÅ” to že reÅ”eno na sondbaru. ƈe pa sondbar nima HDMI vhodov, boÅ” pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,ĆØe imaÅ” zasedene hdmi vhode na tv-ju oĆØitno rabiÅ” razdelilec Å”e za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar Å”e nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.


Verjetno se nisva dobro razumela, v kolikor ima sondbar dva ali tri HDMI vhode, ti delujejo kot razdelilec, na te vhode lahko prikljuĆØiÅ” Kabelski TV box (pri T2 ARRIS) - Blue ray player - raĆØunalnik, sliko potem sondbar posreduje TVju, zvok pa izloĆØi in ga predvaja na sondbaru. Torej sondbar ti služi kot dodatni vhodi za HDMI naprave. Napravo, ki jo imaÅ” sedaj v HDMI1 ARC boÅ” sedaj povezal na enega od HDMI vhodov na sondbaru. Sondbar pa povežeÅ” z HDMI na TV (ARC na TV in izhod Hdmi na sondbaru).



Sem iz radovednosti pogledal navodila za en sondbar, ki ima tudi HDMI vhode od Sony HT-A7000.

https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/5024/92fbeb92ceb72a3b9c43073fbdb03ad4/50248341M.pdf

Poglej v navodila, od sondbara, za katerega se boÅ” odloĆØil, da boÅ” videl, ĆØe ti odgovarja glede prikljuĆØkov.

Aha super potem bo vaÅ”a trditev držala,to pa nisem vedel da lahko služi soundbar kot razdelilec.Ja imam povezavo iz raĆØunalnika na tv in T2 arris tudi na tv.Imam Å”e receiver ki služi zgol za glasbo.Moti me edino ĆØe bo deloval kot radelilec,bo moral biti soundbar veĆØinoma prižgan,kar me pa malo moti tudi ĆØe bi gledal samo tv,ĆØe bo sedaj arris povezan z njim.Imam tudi namerĆØ ne preveĆØ kvaliteten hdmi razdelilec in bom probal ĆØe bo delovalo ok,bom pa kar tustil tako povezavo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 193
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 05, 2022 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakÅ”en sondbar imaÅ”, nekateri sondbari imajo veĆØ HDMI prikljuĆØkov.
Na vsak naĆØin TV in sondbar povežeÅ” na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. ƈe ima sondbar Å”e dva HDMI vhoda potem ne rabiÅ” HDMI razdelilca ker imaÅ” to že reÅ”eno na sondbaru. ƈe pa sondbar nima HDMI vhodov, boÅ” pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Malo ste narobe zastopili,ĆØe imaÅ” zasedene hdmi vhode na tv-ju oĆØitno rabiÅ” razdelilec Å”e za dodatno zunanjo enoto,mar ne?soundbar Å”e nisem nabavil ima pa ja dva ali celo tri hdmi vhode,a kot pravim imam na tv-ju zasedena že oba HDMI vhoda zato sem omenil da bom verjetno potreboval razdelilec,ker se soundbar poveže z hdmi kablov z tv.


Verjetno se nisva dobro razumela, v kolikor ima sondbar dva ali tri HDMI vhode, ti delujejo kot razdelilec, na te vhode lahko prikljuĆØiÅ” Kabelski TV box (pri T2 ARRIS) - Blue ray player - raĆØunalnik, sliko potem sondbar posreduje TVju, zvok pa izloĆØi in ga predvaja na sondbaru. Torej sondbar ti služi kot dodatni vhodi za HDMI naprave. Napravo, ki jo imaÅ” sedaj v HDMI1 ARC boÅ” sedaj povezal na enega od HDMI vhodov na sondbaru. Sondbar pa povežeÅ” z HDMI na TV (ARC na TV in izhod Hdmi na sondbaru).



Sem iz radovednosti pogledal navodila za en sondbar, ki ima tudi HDMI vhode od Sony HT-A7000.

https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/5024/92fbeb92ceb72a3b9c43073fbdb03ad4/50248341M.pdf

Poglej v navodila, od sondbara, za katerega se boÅ” odloĆØil, da boÅ” videl, ĆØe ti odgovarja glede prikljuĆØkov.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202207/20220716035247001/AH81-15289E-00_FM_HW-Q930B%20Q935B%20Q800B%20Q810B%20Q700B%20Q710B_EN%20ZF%20XN%20XE%20ZG_L24_220215.0.pdf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ico



Pridružen/-a: Ned Maj 2013 10:00
Prispevkov: 193
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2022 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jože je napisal/a:
Ne vem kakÅ”en sondbar imaÅ”, nekateri sondbari imajo veĆØ HDMI prikljuĆØkov.
Na vsak naĆØin TV in sondbar povežeÅ” na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. ƈe ima sondbar Å”e dva HDMI vhoda potem ne rabiÅ” HDMI razdelilca ker imaÅ” to že reÅ”eno na sondbaru. ƈe pa sondbar nima HDMI vhodov, boÅ” pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Povezal sem z hdmi ARC IN tv ARC,ko pa povežem oz.prenesem sliko iz raĆØunalnika na tv pa saoudbar ne zazna zvoka.Probal sem že skoraj vse kar ponuja daljinec od zvoĆØnika pa mi nikakor ne uspe.zvok iz tv programov T2 pa zazna.povezal sem pa tako kot ste opisali.ali je Å”e kakÅ”na nastavitev v tv meniju mogoĆØe?pod menijem zvok imam na voljo tv sistem ali zvoĆØnik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 318
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2022 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ico je napisal/a:
jože je napisal/a:
Ne vem kakÅ”en sondbar imaÅ”, nekateri sondbari imajo veĆØ HDMI prikljuĆØkov.
Na vsak naĆØin TV in sondbar povežeÅ” na TV na HDMI 1 tam kjer je ARC in na sondbaru tudi na ARC. ƈe ima sondbar Å”e dva HDMI vhoda potem ne rabiÅ” HDMI razdelilca ker imaÅ” to že reÅ”eno na sondbaru. ƈe pa sondbar nima HDMI vhodov, boÅ” pa moral nabaviti razdelilec HDMI.

Povezal sem z hdmi ARC IN tv ARC,ko pa povežem oz.prenesem sliko iz raĆØunalnika na tv pa saoudbar ne zazna zvoka.Probal sem že skoraj vse kar ponuja daljinec od zvoĆØnika pa mi nikakor ne uspe.zvok iz tv programov T2 pa zazna.povezal sem pa tako kot ste opisali.ali je Å”e kakÅ”na nastavitev v tv meniju mogoĆØe?pod menijem zvok imam na voljo tv sistem ali zvoĆØnik.


- Ali si povezal raĆØunalnik in TV z HDMI ali pa raĆØunalnik s sondbarom?
- Ali predvaja TV raĆØunalniÅ”ki zvok, ĆØe raĆØunalnik povežeÅ” direktno na TV?
- Po vsej verjetnosti, ti raĆØunalnik ne daje zvoka v HDMI, potem moraÅ” nastaviti na raĆØunalniku, da gre zvok preko HDMI povezave! (obiĆØajno W10 in 11 avtomatsko zazna povezavo s TV in posreduje zvok v HDMI, ĆØe ne zazna, moraÅ” nastaviti roĆØno)
- V primeru, da povežeÅ” raĆØunalnik preko HDMI na sondbar, bi moral sondbar avtomatsko zaznati zvok v HDMI povezavi in ga tudi predvajati.
- Dokler ni zvoka v HDMI povezavi, ne moreÅ” niĆØ nastavljat na TV oziroma na sondbaru.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
CRV



Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Prispevkov: 338
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 12, 2022 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Med tv in sounbarom daj optiƦen kabel za zvok.

Jaz imam iz neota z hdmi v tv in iz tv na resiver optiko,ker drugaĆØe ni zvoka.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> DomaĆØi kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe