Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predelava 110v na 220v
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 192
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2022 07:45    Naslov sporočila: Predelava 110v na 220v Odgovori s citatom

Lep pozdrav. Imam končno stopnjo speakercraft65 ki je narejena za ameriški trg. Trenutno uporabljam trafo da pretvori voltažo za naše omrežje. Sedaj me pa zanima ali se da zadevo predelat da bi delovala brez trafota in če kam naj peljem da bi mi to naredili.
Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rio



Pridružen/-a: Sre Avg 2016 9:10
Prispevkov: 19
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 20, 2022 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno je že vgrajen transformator in je potrebno samo preklopiti iz 110V na 220V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 192
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem samo enkrat odprl pokrov pa nisem zasledil da bi bil kakšno stikalo notr.
Bi moral še enkrat pogledat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1802
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponavadi ima trafo za 110V dva primarja vezana paralelno, treba jih je razdvojiti in povezati zaporedno. Ali pa pomeriti napetost na izhodu in dati naviti nov trafo. Pa se splača? To so dokaj nepoznani ojačevalci.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 192
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A se splača. Itak se nč ne splača😀. Sej mam zunanji trafo sam se mi ne da skoz pržigat pa ugašat pa sem mislu če obstaja kakšna rešitev. Je pa ojačevalec narejen ko tank in ga bi bilo škoda da ga ne uporabljam
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rio



Pridružen/-a: Sre Avg 2016 9:10
Prispevkov: 19
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dule80 je napisal/a:
Sem samo enkrat odprl pokrov pa nisem zasledil da bi bil kakšno stikalo notr.
Bi moral še enkrat pogledat
Poglejte in slikajte ter delite sliko z nami.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 192
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko bom imel čas bom poslikal. Sem pa se posvetoval z enim serviserjem in mu ga bom peljal na pregled ker mi mora še ene aux vhode popravit ker se je en činč odlomu in mi bo spotoma še svetoval kaj se da narediti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rio



Pridružen/-a: Sre Avg 2016 9:10
Prispevkov: 19
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 12:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, seveda bo spotoma tudi preklopil na 220V.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni



Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Prispevkov: 1402
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko pa dokaj enostavno zaobideš velik trafo z odštevalnim transformatorjem.
Meni ga je priporočal g.MARIANI za vzpostavitev razlike , saj je njegov ojačevalec delal na 220V pri meni pa do 245 , celo do 250.
Ko sem to skico nesel k Dolinški, je bil sprva presenečen pol pa Cool

_________________
Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dule80



Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33
Prispevkov: 192
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

U na tole se jest spoznam k zajc na boben😜
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1802
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 21, 2022 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne mešajte človeka z inovacijami. Ali naj pomeri napetost na sekundarju in da navit nov trafo za 240V ali nabavi primerni switcher iz Aliexpressa, kar je najbolj varno, ali pa naj vseeno nekdo podkovan razišče, če nista dva primarja, kar pa itak ne zastopi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Auditor



Pridružen/-a: Čet Nov 2013 19:53
Prispevkov: 21
Kraj: Emona

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2022 17:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Off topic, se opravičujem. Nečakinja je od prijatelja dobila avtomat za kavo iz ZDA, zanima me, kako bi lahko rešil problem (110-220V) tako, da ne bi bila rešitev dražja od avtomata.
_________________
In the 1950s, people laughed an avg. of 18min/day.
Currently, it's about 4-6 min a day.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jože



Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Prispevkov: 292
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2022 21:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Auditor je napisal/a:
Off topic, se opravičujem. Nečakinja je od prijatelja dobila avtomat za kavo iz ZDA, zanima me, kako bi lahko rešil problem (110-220V) tako, da ne bi bila rešitev dražja od avtomata.


Poglej kaj piše na tablici s podatki, če se lahko priklopi na evropski sistem 230V. Če ne boš razumel, kaj piše na tablici, pripni tu sliko, bomo pogledali, če se da kaj naredit.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Auditor



Pridružen/-a: Čet Nov 2013 19:53
Prispevkov: 21
Kraj: Emona

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2022 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor!

Aparat je tale:

https://coffeeaffection.com/keurig-mini-plus-review/

podatki so pa 120Volts AC 60Hz 1470W

Kakšnega preklopnika ni videti.
_________________
In the 1950s, people laughed an avg. of 18min/day.
Currently, it's about 4-6 min a day.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Rio



Pridružen/-a: Sre Avg 2016 9:10
Prispevkov: 19
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 27, 2022 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1 rešitev je menjava grelca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe