Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Upravljanje glasnosti preko TV daljinca
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cinko



Pridružen/-a: Čet Maj 2020 11:26
Prispevkov: 5
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 11:40    Naslov sporočila: Upravljanje glasnosti preko TV daljinca Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam TV Philips 70PUS7304, na katerega sem priklopil zvočnike Logitech Z533. Zadeva deluje odlično.
Žal pa ne morem upravljati glasnosti + - s TV daljincem. Je kakšna možnost, ki se kupi na trgu, da bi zadeva bila izvedljiva, saj je zelo tečno za vsako vstati in uravnavati zvok preko fiksnega kabelskega kontrolerja na zvočnikih.

V priponki prilagam možne priključke od TV-ja in zvočnikov. Sam iščem rešitev že nekaj dni, ampak še nisem našel rešitve.
Prosim za pomoč, saj počasi že izgubljam voljo Confused

http://www.audio-kontakt.com/forum/nalozeno/AUIOOA-159005414720200521_113852.jpg

http://www.audio-kontakt.com/forum/nalozeno/AUIOOA-159005421620200521_113927.jpg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5395
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 11:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čak, no.. a TV nima izhoda za slušalke?
Ta izhod mora biti pod kontrolo daljinca in tam tudi priklopiš aktivne zvočnike.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030389877
cinko



Pridružen/-a: Čet Maj 2020 11:26
Prispevkov: 5
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam priklopljeno na slusalke, ampak žal ne dela upravljanje zvoka preko daljinca.
Edina možnost je da gres v nastavitve tvja, kjer imas moznost pod nastavitvami slusalk, da nastavis raven glasnoati slusalk. Ampak je tecno za vsako ko bi zelel prilagoditi zvok, da potrebujes do 10 klikov da prides v te nastavitve.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni



Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Prispevkov: 1386
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cinko je napisal/a:
Imam priklopljeno na slusalke, ampak žal ne dela upravljanje zvoka preko daljinca.
Edina možnost je da gres v nastavitve tvja, kjer imas moznost pod nastavitvami slusalk, da nastavis raven glasnoati slusalk. Ampak je tecno za vsako ko bi zelel prilagoditi zvok, da potrebujes do 10 klikov da prides v te nastavitve.


pogledal navodila, res je tako butasto kot pišeš, samo če bi imel zvočnike preko receiverja in hdmi bi na njem lahko uravnaval, drugače pa samo v meni in glasnost slušalk,,,
_________________
Lp
Bernard
--------------
Live and let live.


Nazadnje urejal/a berni Čet Maj 21, 2020 12:37; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinko



Pridružen/-a: Čet Maj 2020 11:26
Prispevkov: 5
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi to sem probal, ampak tukaj pa niti zvoka ni. V nastavitvah nisem nikjer nasel kasne posebne nastavitve za ta LR. Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinko



Pridružen/-a: Čet Maj 2020 11:26
Prispevkov: 5
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 13:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj takega bi rešilo problem ?

#Aliexpress € 11,13 30%OFF | Bundwin HDMI Audio Extractor Stereo Extractor Converter HDMI to HDMI Optical TOSLINK SPDIF + 3.5mm HDMI Audio Splitter Adapter
https://a.aliexpress.com/_dXriTOP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GoldProf



Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15
Prispevkov: 430

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 16:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cinko je napisal/a:
Imam priklopljeno na slusalke, ampak žal ne dela upravljanje zvoka preko daljinca.
Edina možnost je da gres v nastavitve tvja, kjer imas moznost pod nastavitvami slusalk, da nastavis raven glasnoati slusalk. Ampak je tecno za vsako ko bi zelel prilagoditi zvok, da potrebujes do 10 klikov da prides v te nastavitve.


Malo pretiravaš:
1 - Select Settings, select Sound > Headphone
Volume and press OK.
2 - Press the arrows (up) or (down) to adjust
the value.
Mislim, da to ni 10 klikov!
lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinko



Pridružen/-a: Čet Maj 2020 11:26
Prispevkov: 5
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 16:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobro, rekel sem na pamet, ampak se vedno motece, ce moras dati tv v trenutku na tiho.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
senior



Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24
Prispevkov: 112
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 21, 2020 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno je to odvisno od softwera v televizorju. Pri mojem LG-ju to deluje. Ko v nastavitvah za "izhod zvoka" izberem "slušalke", lahko jakost uravnavan s tipkama na daljincu.
P.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5395
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cinko je napisal/a:
Dobro, rekel sem na pamet, ampak se vedno motece, ce moras dati tv v trenutku na tiho.

Eh, kar je nekje samoumevno, drugje pač ni.
Za tolažbo si poslušaj tole:
https://www.youtube.com/watch?v=oqMl5CRoFdk
You can't always get what you want.. od nekdaj prepevajo Rollingi
-------------------------------------------------------------------------------------
Očitno so pri Philipsu razmišljali da tisti, ko veliko da na zvok, bo to uredil s konkretno napravo preko HDMI. Če je že posegel po dražjem televizorju...kaj bo šele če mu zvok veliko pomeni..
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030389877
siroliver



Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Prispevkov: 912
Kraj: Rorschacherberg

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ce so kateri TV ji za en drek so to sigurno Philips.
To smo pri nas doma ze davno absolvirali. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mcnaget



Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Prispevkov: 87
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

siroliver je napisal/a:
Ce so kateri TV ji za en drek so to sigurno Philips.
To smo pri nas doma ze davno absolvirali. Wink


Kaj pa je narobe s Philips tv-ji?

lpz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siroliver



Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Prispevkov: 912
Kraj: Rorschacherberg

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 25, 2020 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marsikaj,
te ki smo imeli mi doma so vsi po vrsti crknili,kvaliteta nula.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
adol



Pridružen/-a: Pon Sep 2019 15:14
Prispevkov: 2
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2020 10:46    Naslov sporočila: Re: Upravljanje glasnosti preko TV daljinca Odgovori s citatom

cinko je napisal/a:
Pozdravljeni

Imam TV Philips 70PUS7304, na katerega sem priklopil zvočnike Logitech Z533. Zadeva deluje odlično.

Jaz uporabljam tegale "pametnjakoviča": https://www.logitech.com/en-us/product/harmony-universal-remote-665?crid=60
Zna marsikaj.

Ni vrag, da eden od teh pilotov ne bi obvladal teako TV, kot zvočnike istega proizvajalca?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
maki



Pridružen/-a: Čet Okt 2014 21:09
Prispevkov: 11
Kraj: notranjska

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 04, 2020 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

siroliver je napisal/a:
Marsikaj,
te ki smo imeli mi doma so vsi po vrsti crknili,kvaliteta nula.

hm, imel še katodne in je bil špica (kar se slike tiče), nato lcd deluje že cca 10 let čeprav ga je čas povozil...
Očitno potrbuješ tudi nekaj sreče pri nakupu, ali pač...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com