Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rs1975
Pridružen/-a: Pet Feb 2019 13:43 Prispevkov: 4 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pet Feb 01, 2019 13:50 Naslov sporočila: Menjava za soundar |
|
|
Prosim za vaš nasvet. Trenutno si lastim receiver HK AVR245 in zvočnika Dali Concept 6. Razmišljam, da bi zamenjal za kakšen Soundbar (do cca. 600 EUR).
Je smiselna menjava?
Sicer sem nekoč imel celoten 5.1 Dali sistem za gledanje filmov, ampak sem potem center in sorround zvočnika prodal, ker ob rojstvo otrok ni bilo več toliko časa za gledanje filmov, pa tudi zadnja zvočnika sta nekako kazila izgled dnevne sobe.
Občasno bi sedaj vseeno pogledal kak film pa se mi zdi rešitev s Soundbarom ok.
Gledam tale JBL 5.1
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=266
Všeč mi je ker je minimalističen, pa še 5.1 si lahko začasno postaviš, ker sta zvočnika deljiva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 407 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Feb 01, 2019 16:31 Naslov sporočila: |
|
|
Si mislil tale link: http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=2661
Jaz imam raje en dober zvočnik kot pet slabih.
Ampak to sem jaz, ker poslušam glasbo in ne gledam filmov.
Sam se moraš odločiti ali hočeš zvočne efekte ... ali hočeš dober stereo zvok.
Lahko si pa dokupiš majhne surround in center zvočnike. _________________ SpeakerSim - program za simuliranje zvočnikov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
china
Pridružen/-a: Sre Sep 2013 11:20 Prispevkov: 7 Kraj: Slovenska Bistrica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rs1975
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2019 09:23 Naslov sporočila: |
|
|
JA, tega JBL sem mislil, tisti od Yamahe verjamem, da je dober ampak je predrag. Iščem nekaj do 600-700 EUR, ki bi nadomestil obstoječe stanje in da bo zraven še sorround in ne iščem neke perfekte zadeve. Bolj minimalističen dizajn, pa da da nekaj od sebe... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1150 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2019 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ste mislili Soundbar? Tukaj ni nobenega JBL na linku, le Yamaha. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitja155
Pridružen/-a: Čet Dec 2018 14:25 Prispevkov: 11 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2019 19:15 Naslov sporočila: |
|
|
to sem šel jaz gledat 2 meseca nazaj.. kosem hotel nadgraditi svoj sistem.. mene je čist razočaral..
potem sem kupil za to ceno 2 nova zvočnika in zvezal na star 5.1 reciver... 100x bolje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rs1975
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 199 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2019 00:55 Naslov sporočila: |
|
|
nikakor ne menjavaj...soundbar je dober samo da izboljsa zvok televizorja, nikakor pa ne igra glasbe dobro! niti tale jbl bar 5.1 ne...igra trdo, ozko, z absolutno premalo visokih tonov in z prevec basa... za tv spored in filme je dober za glasbo pa obupen. mogoce te bo impresioniral ko ga bos testiral v trgovini, doma pa se bos razjokal ce ga bos kupil. kupi raje nove manjse 5.1 zvocnike in nov receiver ce ze moras zapravljat. oziroma si dokupi soundbar za filme, za glasbo pa raje obdrzi concepte in avr |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rs1975
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2019 15:23 Naslov sporočila: |
|
|
frodo je napisal/a: | nikakor ne menjavaj...soundbar je dober samo da izboljsa zvok televizorja, nikakor pa ne igra glasbe dobro! niti tale jbl bar 5.1 ne...igra trdo, ozko, z absolutno premalo visokih tonov in z prevec basa... za tv spored in filme je dober za glasbo pa obupen. mogoce te bo impresioniral ko ga bos testiral v trgovini, doma pa se bos razjokal ce ga bos kupil. kupi raje nove manjse 5.1 zvocnike in nov receiver ce ze moras zapravljat. oziroma si dokupi soundbar za filme, za glasbo pa raje obdrzi concepte in avr |
Hvala za mnenje, ostanem na obstoječem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|