Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Alphard Audio

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Avto HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Tomahawk



Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:02
Prispevkov: 95
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2018 19:56    Naslov sporočila: Alphard Audio Odgovori s citatom

Letos je bil na HiFi Multimedia Showu v LJ razstavljen tudi BMW 3, ki je imel instaliran, za moje pojme po slišanem, izjemen sistem z Headunit_um od PIONEER, hmm, upal bi si reči,..gledam po netu.. Pioneer RS-D7RII !!
Da ne naštevam ojačevalnih sistemom, nadaljujem s tem, kar se spominjam..: mislim, da Alphard Black Hydra zvočniškim sistemom, ter SubWooferjem vgrajenim spredaj pod armatuno ploščo. Vse brezhidno urejeno, dodelano...
In kar je najpomembnejše, zvok: Se nimam za eksperta, približno pa že znam oceniti;
- Izjemna čistoča in prefinjenost
- Super zvočna/stereo slika/pozicioniranje izvajalcev
- Kljub zelo tihemu poslušanju, dovolj basa in sub-basa. So se vse membrane lepo premikale, izgleda, tudi brez, da bi jih "filal" z velikimi močmi.
- Izjemna nenapornost poslušanja, čemur, kolikor starejši sem, dajem vse več pozornosti.


Sem bil opozorjen, predhodno, da se to splača poslušal. Sem poiskal avto in mi je prijazen fant, ki očitno res ve kaj počne, zelo vljudno vse in o vsem pojasnil.

Bo kdo drug napisal več in morda podrobneje pojasnil in opisal.
Bi bilo res škoda, če gre to v pozabo oz., da se to ne bi omenilo.
Tudi ne bi bilo slabo, če bi se takrat kdo iz zgornjih nadstropij oglasil tja dol in malo prisluhnil.

Poleg tega, je bil tam še en avto, kot so mi dejali, menda zelo huda zadeva, a ga takrat ni bilo, ko sem se oglasil.
Tudi o tem bi rad, vsaj jaz pa gotovo še kdo, kaj slišal, če lahko kdo kaj pove.

Oops, če ni to prav Alfa 147, ki je že posebej obravnavana.

Tomahawk
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
china



Pridružen/-a: Sre Sep 2013 11:20
Prispevkov: 20
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2018 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem bil letos pozitivno presenečen, da je bil v sklopu sejma še car Hi-Fi. Pa ne samo car HiFi, temveč pravi pravi car HiEnd!!

V BMVju je bil res odličen sistem. Izdelava in zvok sta presegla vse predstave, kaj in kako se v avtu DA Wink . Sama prezentacija zvoka je presegla, po mojem, marsikateri resen HI-FI sistem, ne samo na sejmu ampak tudi te, ki sem jih imel možnost slišati v letih, odkar me je zasvojil ta hobi.

Sem pa po pogovoru z "mladeniči", ki so bili izjemno prijazni in bi bili lahko vzor mnogim na "sceni", sesti tudi v avto, ki ga ni bilo tam (čeprav je bil
Very Happy ). In ja, ta je bil Alfa, že predstavljena na tej strani. In meni osebno bolj všeč od BMVja. V avtu bi si želel ravno tako, kot je v tej Alfi. Noro!! Preprosto noro, to je treba doživeti. Ne bom niti poizkušal opisati, ker nisem vešč opisovanja zvoka. Sem pa izredno vesel, da sem imel možnost, ne samo poslušati, temveč doživeti to, kar ponujata gospoda v svojih avtomobilih.

O prijaznosti obeh pa.... sem brez besed.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JJAB



Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Prispevkov: 197
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2018 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ni bil srebrn Fiat od enega tukajšnjega forumaša? No kakorkoli Alfa ali Fiat - imel je zvok, kot bi si ga tudi sam želel imeti v avtu. Koherentno in primerno globoko segajoče.

Za BMW je pa stvar okusa. Slab nikakor ni bil. "dovolj basa in sub-basa" Od 1x 20cm wooferja kakšnih zelo nizkih tonov ne gre pričakovati niti opevati njegove globokotonske sposobnosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tomahawk



Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:02
Prispevkov: 95
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 28, 2018 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja no, po slišanem, ne vem kateri CD je sicer bil v predvajalniku, je bilo tudi nizkotonskega spektra dovolj.
Jaz ne bi v ničemer odbijal točk takšnemu sistemu.
Gotovo bi z 12" Wooferjem šlo še globlje, vendar...
ja, hm, dobro da veš, da je bil instaliran 20cm Woofer, če bi ti morda nekdo rekel, da je instaliran 12", bi morda špilal že malenkost nižje Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.sah



Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Prispevkov: 1403
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2018 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kdo pa je bil rastavljalec teh vozil?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio



Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Prispevkov: 829
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2018 17:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Za predstavitev Car audio segmenta na Hi-Fi showu v M-hotelu smo se z g. Vojkom Ignjicem menili ze kaksni dve leti. Letos smo to tudi izpeljali in odziv obiskovalcev je bil presenetljivo pozitiven. Predstavljena sta bila dva sistema eden v prijateljevem BMW (ML audio - delavnica/trgovina iz Kranja) in drugi - moj v Alfi 147.

Oba sistema sta aktivna, vendar sta si med seboj zelo razlicna.

V BMW je vgrajen 2-way sprednji sistem kompletno instaliran na armaturi/stebrickih + Subwoofer spredaj v spodnjem delu armature pred sovoznikom. Vir je flagship radio+processor Pioneer ODR, ojacevalci 2 x 4 kanalni Alphard Black Hydra, Zvocniki prednji sistem Alphard Black Hydra, Sw mislim da je bil Supremo Morel. Kabli Tchernov/in mislim da DLS.

V Alfo je vgrajen 3-way prednji sistem in zadaj v prtlaznem prostoru SW ohisje (Bass reflex) z dvema KEF 8" subwooferjema. Prednji sistem je nekoliko neobicajen - top model JBL C 660 GTI narejen ob 60 letnici obstoja JBL-a in Hybrid Audio L4SE midrange/widebander (eden najboljsih na trgu) - 4 x 16 cm midbass v Bass reflex vratnih panelih, srednjetonci in visokotonci zmontirani v A-stebricke. Vir je drugi model po rangu pod ODR -radio in processor Pioneer P9, Ojacevalci so 1/2/4 kanalni - BRAX X2000 za midbass (2x190 na 4 ohmih - dela v rezimu 2 ohma nominalno 2 x 380W rms), BRAX X2400 - 4 x 135 W rmas na 4 ohmih - srednji/visoki) in CROWN/JBL - BPX 2200,1 - 1 x 2400W Rms na 4 ohmih.
Kablovj je od DLS, Esoteric Audio, Qed, Dietz, Kimber.

Oba avtomobila sta izdatno zvocno izolirana z butil/alu dampirnimi ploscami in zaprtocelicnimi penami in posebnimi namenskimi pastami.

BMW je bil zasnovan med drugim za car audio tekmovanja - Sound Quality - EMMA (European Mobile Media Asociation), Alfa pa je bila zasnovana za moj osebni okus, ki je recimo neka mesanica sounda domacega sistema visjega ranga in koncertnega sounda - visoka dinamika/headrom, odlicna transparenca, body in ne nazadnje tudi sama glasnost. Alfa je tudi nekaksen poligon za testiranje raznih radijev/playerjev (digitalni playerji, klasicni DC playerji - Alpine, Pioneer, Clarion (McIntosh), processorjev (pioneer, Alpine, Helix/Brax, ojacevalcev (Soundstream, McIntosh, Brax in subwooferjev (Kef, JBL,...) V oddelku avtoakustika na tem forumu je kratka predstavitev mojega sistema in you tube filmcek narejen letos avgusta.

tole je neka hitra predstavitev obeh sistemov in razlik med njima. Hvala tudi za pozitivne komentarje in upam, da zadevo se kdaj ponovimo in obenem se enkrat hvala g. Vojku Ignjicu, da nam je to omogocil.

Ce ima kdorkoli zeljo slisat ta sistema ni nobenega problema, BMW lahko slisite v Kranju in zdraven se precekirate trgovino ki drzi kar nekaj vrhunskih znamk iz sveta car audia, fantje zelo dobro vedo kaj pocnejo in so holderji tuni nekaj svetovnih rekordov v SPL-u in tudi kar nekaj zelo vidnih dosezkov v SQ na Evropskem nivoju.
Alfo lahko slisite v Ljubljani v popoldanskem casu po 17,00 uri (PM za dogovor)

LP!
_________________
For Fast Moving Concerts

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Avto HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe