Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

yamaha a-s 2100
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
3000ES



Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19
Prispevkov: 228
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 15:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsaka generacija gre skozi isto šolo. Žal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
epic



Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Prispevkov: 188
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 17:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav gotovo nekaj od vsega, predhodno napisanega, v praksi - drži.
Po drugi strani pa se mi zdijo pritožbe kupcev, ki imajo občutek, da jih prodajalci ocenjujejo zgolj po debelini denarnice njihov problem. Zakaj? Ne vem, kako bi naj lastnik trgovine drugače, kot z vprašanjem o budgetu lahko ocenil, kako pričeti z 'obdelavo' stranke. Morda lahko škili skozi okno in mu je v pomoč o prevozno sredstvo stranke?

Hipotetično : Stranka prvič vstopi v trgovino. Ta ima na zalogi bogat repertoar, cena sistemov - recimo - od 5.000EU pa vse do 200.000EU. Kako presoditi, kaj ponuditi, da ne bo narobe - se zgodi tudi, da ljudem ni povšeči, saj jim je bilo ponujeno prepoceni blago. In če je kupec za dodatek še sam v dvomih, kaj sploh bi imel, no, potem se mi zdi edino ustrezno začeti pogovor tam, kjer se nakup tudi konča - pri ceni. Z opazko, da je fino, če se kupcu znotraj njegovih finančnih okvirov ponudita dva, trije različni izdelki/sistemi.

Da se ne bi napačno razumeli, ne celoten sistem, jasno - tudi zgolj integrirani ojačevalec lahko kupimo za nekaj stotakov, ali pa nekaj 10-tisočakov.

O pretencioznosti prodajalcev pa le to - mislim, da gre za ceh, ki ga v obdobju potrošništva in, predvsem, veliko večje ponudbe od povpraševanja plačujemo na vseh področjih in hi-fi ni nikakeršna izjema. Pojdite v salon BMW in po uri obiska prodajalca pobarajte o cenovno konkurenčnem izdelku. Dvomim, da vam bo pričel naštevati prednosti konkurenta. Da o banalnostih o najboljšem sosedu, najtoplejših nogavicah, večini top-shop izdelkov, ki so, brez izjeme, vsi top, sploh ne izgubljam besed.

Se mi pa že vrsto let ni zgodilo, da bi se v trgovini s hi-fi napravami počutil neprijetno. Sem pa vedno, ko sem se tja odpravil tudi vedel zakaj in po kaj. In v kar nekaj ljubljanskih trgovinah si lahko marsikaj izposodim, doma preizkusim in - vrnem. Tarnanje nad strahotno neprijaznostjo, oholostjo, užaljenostjo lastnikov ipd.se mi bolj kot kaj drugega zdi tipično slovensko nergaštvo. Ob upoštevanju dejstva, da sem svoj čas veliko kupoval v Nemčiji, pa bi težko rekel, da je bilo stanje takrat tam kaj bistveno drugačno, kot je pri nas. Se še zelo dobro spomnim, ko sem se leta 90 ali 91 odpravil v HI-FI Team, Muenchen. Predhodno sem se že po telefonu dogovoril, kaj odpeljem domov. No, zaradi gneče na avtocesti pridem do trgovine 10 min. pred časom njihove dopoldanske malice. Oprostite, v tem času vam ne moremo postreči, vrnite se čez eno uro. O.K., gremo na 'ta belo klobaso' in pivo, kakopak.

Ideja - nezadovoljneži, pot pod noge in v tujino.

Se opravičujem, sem zašel iz začrtane poti. Če se prav spomnim, je svoj čas že obstajala tema o naših trgovcih ipd. Jaz sem zaključil s sitnarjenjem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mzi.perx



Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Prispevkov: 160
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2018 10:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bigi7 je napisal/a:
Pozdravljeni,

Bil sem pri vseh naših trgovcih z Hi-end opremo.

Prvo te ocenijo koliko denarja si pripravljen dati,potem ti ponudijo
svojo robo kot edino in najboljšo. Če ti kaj ni všeč zvok, so pa užaljeni.

Toliko o naših trgovcih.



Pozdrav

Kje pa ti hodiš?
Dule v Sežani pripravi tak demo, da se boš ti prej utrudil kot bo demo končan.
Naredi ti unikatne kable, da samo gledaš, boljše narejeno kot pri kakšnem originalu, zaračuna pa več ali manj samo material !
Ti bo dal take nasvete, ki jih ne slišiš nikjer!
_________________
MZI.PERX
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: -
bigi7



Pridružen/-a: Tor Okt 2013 14:54
Prispevkov: 54
Kraj: LOGATEC

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2018 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav,

Sem bil pri njemu. On je zelo ustrežljiv in korekten možakar.

Sva poslušala Unison-a z Opero.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041525054
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2018 23:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam da se najprej najde zvočnik za dotični prostor, željeno glasbo in osebne preference.

Nekje je potrebno začeti in po mojem (iztirjenem? Laughing) mnenju je to primerna formula. Čim je zvočnik znan, se število možnih kandidatov za ojačevalec drastično skrči.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
epic



Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Prispevkov: 188
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 29, 2018 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ambasador - iz tvojih ust v - @bigijeva usesa!

Med mojimi namigi je takisto na prvem mestu prostor, namembnost prostora in osebne preference, kar se tice zvoka. Od tu naj se generirajo potrebe.

Povsem in najbolj logicno pa je - v kolikor so predhodno jasne ostale preference - najprej izbrati zvocnike.

Me zanima tvoj odziv, @bigi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
blaise17



Pridružen/-a: Čet Avg 2014 11:33
Prispevkov: 14
Kraj: Kidričevo

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2020 12:45    Naslov sporočila: Yamaha A-S 2100 Odgovori s citatom

Pozdrav!

Glede na to, da se moje vprašanje nanaša na v naslovu omenjeni integralni ojačevalec, ne bom v ta namen odpiral nove teme.

Pred kratkim sem kupil rabljen integrirani ojačevalec Yamaha A-S 2100, ki je že dolgo bil moja želja. Zvočno sem z njim precej zadovoljen, sem pa s časom v njegovem delovanju opazil vsaj dve malo zaskrbljujoči anomaliji, ki mi malo porajata dvom, ali ojačevalec deluje kot bi moral.

1. Ob vklopu in izklopu aparata na desnem kanalu (v desnem zvočniku) slišim blagi pok. To se mi zdi precej nenavadno… Poskusil sem zamenjati zvočnika, kable, terminala itd. vendar »pok« ostaja…

2. Ojačevalec se precej zagreje. Po nekaj urah delovanja je že precej vroč, ne sicer tako, da ne bi mogel položiti roke na ohišje, a vseeno dovolj, da si ga zaenkrat ne upam pustiti prižganega dlje. Vem, da je lahko to precej relativno, ker »vroč« lahko vsakemu pomeni kaj drugega, a naj dodam, da sem do zdaj imel kar nekaj spodobnih ojačevalcev (tudi MOSFET) in se noben ni grel do te mere.

Med tem sem o tem povprašal tudi že nekaj (Yamaha pooblaščenih) servisov in dal ojačevalec na servis tudi »izmeriti«. Meritve niso izkazale nobene težave, nekateri povprašani pa tudi menijo, da je »vse to normalno«. Ima morda kdo kakšne (podobne) izkušnje z omenjenim ojačevalcem? Tisti, ki se na to bolj spoznate, kakšen je vaš pogled na opisano? Je to res »normalno« za ta (ali takšen) integrirani ojačevalec? Že v naprej hvala in LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LBaudio



Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Prispevkov: 829
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2020 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ce ima bias zapeljan bolj proti A klasi je to normalno
_________________
For Fast Moving Concerts

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2020 13:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preveri še ali se desni in levi kanal grejeta enako. Če ja, potem ni panike, ker je težko verjetno da sta oba enako defektna. Primerjaj sproti ali se ogreva enako hitro od hladnega naprej in kakšno je končno stanje, ko se temperatura ustali. Vse to brez glasbe, na prazno.

Drugače pa , kot predhodno rečeno, če je bias tok visok (dela na več vatih v A klasi, ipak je to AB klasa ojačevalca, kjer se po določeni vataži preide iz A v B režim), potem se to bolj greje.

Ojačevalec se tudi bolj greje ako je priključena nizka impedanca zvočnika, tudi na 'prazno', brez glasbe. Kaj za ene zvočnike si priključil?

Drugače pa tega modela nisem imel pod rokami, tako da ne morem dajati sodbe. Je pa podobno z mojim Krell-om, ki je še posebej v poletnih temperaturah (28 stopinj v poslušalnici) na prazno zelo vroč, se grejejo tudi priključeni kabli. Pozimi z 18 stopinjami pa je to bistveno manj vroče.
-------------------------------------------
iz angleškega foruma:
https://forums.whathifi.com/threads/yamaha-a-s2100-amplifier-and-heat-output.107919/
....I've talked to a retailer that said it never gets more than 'warm' but a former owner told me his would get quite hot on top....

Nisi edini.
-------------------------------------------
Poskrbi da se ojačevalec lahko dobro hladi/ ne ga zbasat v tesne prostorčke niti samo iz boka ; ali nakladat po njem druge naprave niti ga polagat na druge naprave. Kvečjemu mu pod nogice podstavi nekaj da ga dvigne za nekaj centimetrov ali pa zluknjaš polico izpod njega, če je to izvedljivo.
To je itak del dobre hifi prakse in najboljši varnostni ukrep. Za se znebiti paranoje ali ga lahko pustiš samega, ga lahko postaviš na marmorno ploščo ali centimetersko steklo.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay



Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Prispevkov: 851
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2020 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem se skoraj opekel na Gryphonovem isto tako na Musical Fidelity integrircu oboji se peklensko segrevajo. Ta Yamaha je hladna kot ledene kocke proti njima. Neglede na rang in razred delovanja bolj je kišta hladna boljša je.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 2365
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 13, 2020 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

longplay je napisal/a:
Neglede na rang in razred delovanja bolj je kišta hladna boljša je.

Na sejmih pogosto smrdi po zakurjenem tepihu ali pa se celo vidi kako puhti. Laughing
Res nočeš biti na tem da se odločaš a boš res poslušal, ker je že tako in tako vroče.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
blaise17



Pridružen/-a: Čet Avg 2014 11:33
Prispevkov: 14
Kraj: Kidričevo

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2020 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav!

Najlepša hvala za vse do zdaj podane odgovore in predloge.

Moji primarni zvočniki so Harbeth HL Compact 7ES-3, ki imajo deklariranih 6 ohmov impedance. Na ojačevalec sem priklopil tudi zvočnike Rega ELA 2000 (mk3), katerih občutljivost je tudi nekje v tem okvirju. V obeh primerih je bilo obnašanje ojačevalca identično – blagi pok v desnem kanalu in relativno segrevanje naprave. Ojačevalec se segreva enakomerno, vroč je predvsem v delu, kjer se nahajajo štirje veliki kondenzatorji. Zračenje naprave imam drugače dobro urejeno.

Kako lahko preverim kako je »zapeljan bias« in ali je to sploh nekaj, kar lahko določam sam (oziroma serviser)?

Naj povem, da me trenutno muči predvsem ta pok ob vklopu in izklopu, ki ga nikakor ne znam pojasniti, kot kaže pa tudi serviserji nimajo dobre ideje za kaj bi lahko šlo…

Hvala in LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2020 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

"ta pok ob vklopu in izklopu" verjetno pomeni, da je zlepljen kontakt na izhodnem releju, v kolikor ima releje.
Zelo verjetno je na desnem kanalu previsok offset. To izmeriš z navadnim multimetrom. Preklopi selektor na mV DC in pritakni sondi na izhodne kleme. Manj kot je milivoltov v plus ali minus, boljše je naštelan kanal. Do 100 mV odstopanja se tolerira za slabe dizajne, za dobre mašine je ponavadi odstopanje v par milivoltih, odvisno od mirne roke in živcev tistega, ki je nastavljal trimmer, če že ni rešeno z ICjem in se samo štela. Teh par milivoltov ne bi smel slišati, tudi če je relejev kontakt zalepljen. Bi pa bilo verjetno precej bolj slišno praznjenje kondenzatorjev ob izklopu
Štelanje biasa in posledično visoka temeperatura je lahko posledica pametovanja kakega zlatouhca. Osebno se raje odpovem kakemu promilu boljšega zvoka in nastavim nižji bias (a da je še vedno v mejah normalnega delovanja po specifikacijah), da se mi mašina ne bi skuhala v lastnem zosu.
"kjer se nahajajo štirje veliki kondenzatorji" ni po sliki nič takega kar bi se naj bolj grelo, lahko pa je na nosilno bakreno ploščo prišravfano kaj takega kar potrebuje hlajenje. Pri Yamahah sem že videl, da so napajanje vozili čez tranzistorje (M-85).

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2020 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To sem našel. Morda bo pomagalo.

"You might already know this; once a month or so,
1) Make sure the A-S 2100 is turned off.
2)Turn the balance, treble and bass all the way to the right
3) Hold down the mute switch while turning the amp on. Keep holding down the mute switch for a few seconds after the amp come on.
4) release the mute switch and turn the amp off.
5) You just reset the amp to factory condition.
Try it; sometimes it makes it sound better."
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benma



Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Prispevkov: 1533
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2020 18:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekdo je imel isto težavo in je naredil tole:

"What I did: As the forum says, I cleaned the relays by moving between sources, introduced the headphone jack and removed it several times. Now everything is fine, nothing is heard. So I recommend doing this.
Thank you all"
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe