Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

JBL LSR kot hišni kino
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
matejj



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 12:26
Prispevkov: 17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 30, 2017 19:28    Naslov sporočila: JBL LSR kot hišni kino Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem odkril JBL LSR zvočnike in so me že takoj zamikali zaradi ugodne cene, glede na to, kaj nudijo. Praktično karkoli gledam ali berem jih vsi zelo hvalijo.

Sobo, veliko slabih 40m2 bi rad opremil s projektorjem in zvočniki. Recimo, da bo polovica kot hišni kino, v drugi polovici pa bo miza za biljard in podobne stvari. Samo toliko, da se ve, da soba ni kakorkoli prilagojena in gledalec ne bo sedel na sredini sobe.

Začel sem razmišljati, da bi za sprednja dva zvočnika uporabil LSR308, za zadnja dva in center pa LSR305, dodal pa bi še subwoofer LSR310S.

Zanima pa me, če ima kdo že kaj podobnega in če so zvočniki sploh primerni za tako uporabo. Ali bodo zapolnili celotno sobo?

Naslednje vprašanje pa je, kako vse to povezati na HTPC. Če se ne motim, jih lahko kot računalniške zvočnike(2.1) priklopim na PC direktno(tudi o tem namreč razmišljam, 2xLSR305 in LSR310S), ampak se pa tukaj(5.1) stvar malenkost zakomplicira.

Če želim dobro dekodiran zvok, je možno, da bo zvočna kartica na HTPCju preslaba in ne bom dobil dovolj kvalitetno razporejenega zvoka. Zato bi naj na HTPC povezal AV receiver in nato dalje na zvočnike preko pre-outov. Je pa to precej draga rešitev, pa me zanima, če lahko to kako enostavneje speljem?

Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 30, 2017 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, bi slo seveda, tvoja zvocna bo hendlala z dekodiranjem DD in dts, aktivni zvocniki pa z ojacevanjem zvoka, ampak bo kar veliko drotacije potrebne.

Rabis zvocno, ki ima najmanj 5.1 analogne izhode. Npr tale ze ima: https://en.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-audigy-fx

Vedeti moras, da ima ta Sound Blaster dva kanala zdruzena po posameznem izhodu:
- Front L/R,
- Back L/R,
- Center&Sub.

Potemtakem rabis tudi ustrezen Y kabel. Stereo mini jack na 2xXLR ali pa stereo mini jack na 2xbanana jack. Za 5.1 sistem bos potreboval 3 taksne kose kablov.


ali


Seveda mora biti ta Y konfiguracija kabla ustrezno narejena, ker bos imel vsak zvocnik na svoji strani, verjetno razmak vsaj 2 do 3m narazen in vse skupaj mora biti potem se speljano do zvocne.
Ker so zvocniki aktivci, bo vsak zvocnik poleg tega potreboval se napajalni kabel ustrezne dolzine.

Kako bi spilalo ne vem, ker jih nisem slisal. Ampak verjetno kar udarno in efektno, ker gre za aktivce.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Prispevkov: 2583
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako bo treba uredit regulacijo glasnosti, si imel za to kak plan?

Sam sem velik fan aktivnih monitorjev, ampak, surround receiverji imajo kar nekaj funkcij ki pridejo prav v HT okolju.

Pri večjih razdaljah je smiselno uporabit XLR ali 6,3 konektorje (balansirano).
_________________
Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejj



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 12:26
Prispevkov: 17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če mi matična podpira 5.1 ali več, zvočne ne rabim. Tako na pamet, kako se primerja kvaliteta ene ali druge?

In ker bodo zvočniki, kot si rekel, več metrov narazen, upam, da pridejo tudi podaljški v poštev. Tudi če kupim pet metrov dolg kabel bo premalo, sploh, če ga lepo napeljem ob steni.

O regulaciji glasnosti nisem kaj preveč razmišljal, priznam. Recimo na hitro bi rekel zvočnike do konca naglas, pa potem reguliram na računalniku?

Hja, receiverji so verjetno precej boljši kot kakšna zvočna. Če se ne motim, nekateri tudi samodejno uravnajo glasnost posameznih zvočnikov glede na postavitev itd., da se zagotovi čimboljši zvok. Ampak ker so zvočniki aktivni, rabim receiver s pre-outi. Takih pa najdem zelo malo, že rabljeni so po 500EUR, kaj šele novi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen matejj,

če prav razumem, bo soba namenjena prijateljevanju in dobri volji. Velikost je cca 40m2 z biljardom in projekcijskim platnom, gledalci se bodo prosto gibali po sobi med predvajanjem videev, želiš lepo sliko in nemoteč tišji zvok, da se bo lahko pogovarjalo med predvajanjem. Točenje alkohola bo strogo prepovedano, praznovanje rojstnih dnevov in novega leta pa pod strogim nadzorom sosedov, ki ne marajo trušča. Sem razumel prav? Nisem?
Če malo analiziram zamišljeni sistem - front zvočnika z 8 colskim basom in colskim tweeterjem povprečne efektivnosti 85db na aktivnem ojačevalniku klase D z 56W na wooferju in podobno na tweeterju. Ko se posluša stereo igrata samo ta dva zvočnika, v surround modu pa se za potrebe videa priklopijo še manjši podobni zvočniki s 5 colskim wooferjem za centralni kanal (ves vokal gre preko tega zvočnika) in še dva taka za surround. Dodatni subwoofer ima 10 colsko membrano. Vse skupaj montirano na konzolah nad višino glav, saj se ljudje prosto gibljejo po prostoru. V najboljšem primeru napovedujem večkratno termično zaščitenje sistema ko je ta najbolj zaželjen, v slabšem scenariju pa zaribano navitje na subwooferju in pokurjene visokotonce. Zakaj? Ker je to mnogokrat videno in popravljano. Tudi če tak sistem zdrži normalno uporabo, ne zdrži rojstnih dnevov, novih let, alkohola ob katerikolem datumu in želje pokazati sosedu naj neha težiti.
Predlagam razmislek o samo enem paru pravih profesionalnih zvočnikov (woofer 15") in močni končni stopnji, kasneje lahko dodaš dva zvočnika za surround in dodatno končno stopnjo, ostalo ni potrebno. Predvajanje preko pravilno sestavljenega PCja z interno zvočno kartico (zvočna precej boljša kot receiver). Še mikrofon boš lahko dodal na tak sistem, brez strahu da se zadimi po prostoru.

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejj



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 12:26
Prispevkov: 17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 16:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ja, si kar zadel. Laughing

Pravzaprav bi bil sistem primarno namenjen kinu ali pa neka normalna jakost glasbe, ampak ni hudic, da se ne bi parkrat na leto zgodil tudi tvoj scenarij. V tem primeru bi bilo skoda reskirat in uničit zvočnike. Ampak za kino pa bi zadostovali(pa kupim še par loudspeakerjev na bolhi, da jih ne bo škoda)?

Mogoče lahko podaš kak primer takih zvočnikov, kot jih predlagaš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 16:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagam nakup v obratni smeri.
Če nabaviš par profesionalnih zvočnikov bodo zagotovo presegli pričakovanja za uporabo v kinu. Sem v velikih resnih inštalacijah večkrat prišmuglal v projekt SR zvočnike (sound reinforcement, koncertni sistemi) namesto namenskih kino. To pa zaradi tega ker je investitor želel poleg kina občasno isti sistem uporabiti za glasbene prireditve. V osnovi podobne zadeve, a SR sistem bolj primeren za maltretiranje in uporabo mikrofonov.
Kvaliteta ni zmeraj pogojena z višjo ceno. Izogibaj se slavnih zvenečih imen in boš prišel do zelo dobre, če ne še boljše kvalitete. V odvisnosti od višine stropa priporočam minimalno kombinacijo 12" + 1" zvočnik do 15"+ 2" ali najboljše trosistemski z recimo 15"+8"+1". Ni primerno da javno podajam primere različnih znamk, dovolj je da vemo da 12" pomeni bas zvočnik 31cm premera, 1" pomeni trobljo z izhodom grla kompresijskega driverja 25mm in tako naprej. 12" bas ima v tem primeru tipičnih 98db na 1W izkoristka, 15" vsaj toliko z še več basa, visokotonci so pa ponavadi krepko preko 105db 1W/m in morajo biti utišani da se lahko vozijo skupaj z basi. Trosistemski so malo boljši na vokalnem področju, taki z 2" visokotonskim driverjem imajo ponavadi premer visokotonske membrane 74 do 105 mm in zdržijo abnormalna maltretiranja pri že zelo nizkih rezih (800Hz, v kino sistemih pa celo 500 Hz). Odvisno od sreče se tak par lahko odnese z bolhe za manj kot 500 eur ali pa v trgovinah za par slavnih imen tudi za nekaj deset tisoč. Samogradnja je nekje poljubno med obema skrajnostima.
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 17:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tko mimo grede, tale Marantz ima vse potrebne preoute in s tem je tudi kontrola glasnosti malenkost bolj udobna. Pa tudi tale, ce hoces se ceneje prit cez.

Preko PCja se sicer da, ampak je potrebno ali se sprehajati, ali pa umisliti kak remote vmesnik, da to kontroliras


lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejj



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 12:26
Prispevkov: 17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če prav razumem, govoriš o recimo JBL SRX ali PRX seriji, samo par teh, brez subwooferja. Te sem na hitro našel. Te dobim rabljene za recimo okrog jurja, kar je približno enako kot bi me stali novi LSR. Sicer verjamem, da je boljše dober stereo kot pa slab 5.1 sistem, me pa vseeno zanima, kako se pozna manjko surround zvočnikov? In če se kdaj odločim, da jih še dodam, se spet priporočajo SR zvočniki? Kaj pa tisti stoječi z dvemi ali tremi srednjetonci?

Aja, soba je visoka slaba dva metra in pol.

Delfinus, hvala za tale predlog. Če bom potreboval receiver mi bo tale zelo zanimiv.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 20:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Recimo da sem opisoval nekaj podobnega SRX a ne specifičnega modela ali znamke. Recimo tudi, da je primernejši tak model, ki se mu troblja lahko obrne za 90 stopinj in se zvočnik montira horizontalno pod strop, rahlo nagnjen navzdol proti sredini sobe. Akustično se bolje obnese pri nizkih stropovih. Manjko surrounda lahko komot nadoknadiš kasneje s kakim koaksialnim 8" zvočnikom, recimo po dva ali tri na kanal surrounda. Tudi center lahko dodaš in sub ali dva nekoč kasneje, če bo potreba in želja. A sem prepričan da bo prvi WOW že samo s parom pravilno postavljenih in dobrih frontov. Že na začetku bi si jaz omislil equalizacijo pred končno stopnjo, lahko analogni tercnooktavni (31 pasovni) po kanalu ali pa digitalni procesor, s katerim lahko nastaviš prav vse (EQ, limiter, delay, jakost, kretnica za sub ...). Vse to lahko rešiš tudi softversko na PCju, z malo iznajdljivosti in pravimi plugini.
Tako kot delfinus tudi jaz prisegam na stare Creative kartice s KX driverji in obrnjenimi DACi (vsaka kartica ima dva popolnoma ločena DACa, driver obrne funkcijo DACov - front postane surround, surround pa postane front, ker je ta DAC mnogo boljši od prvotnega frontalnega, predelava kartic dodatno pomaga).
Če za stoječe zvočnike z mnogo srednjetonci misliš to, čemur se danes reče line array, ne priporočam tega, velika fazna zmeda med obilno količino zvočil povzroči medsebojni vpliv - comb filtering, zaradi katerega trpi prezentnost vokalnega področja. Je izvedljivo, a je zelo malo uspešnih designov na tem področju, vsekakor pa zelo dragih.

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejj



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 12:26
Prispevkov: 17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Resnično se trudim razumeti čimveč, upam, da mi tudi uspeva.

Ideja, da bi montiral zvočnik pod strop mi je všeč, ampak bi potem moral oba tako montirati(s tem bi tudi malenkost "prikril" njihovo slabost, ponavadi so veliki in ne preveč lepi). To me že skoraj spominja na postavitev centra.

To misliš, da namesto enega namenskega surround zvočnika priklopim po dva ali tri koaksialne zvočnike, kar meni izgleda neke vrste bookshelf? In za center namenski center zvočnik? Subwoofer pa spet namenski. In za to bi verjetno potreboval ze kar dober ojačevalec. O kako dobrem govorimo(oz. ga ne potrebujem, če kupim aktivne SR zvočnike)? In recimo, koliko je iz glave še dodaten strošek za te dodatne zvočnike?

Gledam tele izenačevalnike, 31 pasovnega se dobi za okrog 150EUR. Glede na to, da se na to praktično nič ne spoznam, kaj bom pridobil, če niti ne bom vedel, kaj in kako nastaviti? Vsaj dokler se bolje ne podučim in potem tudi preizkusim.

Tale Creative kartica izgleda dobra rešitev, pa še zelo poceni je. 30EUR stane. Tole z driverji mi je tudi jasno.

Za stoječe zvočnike mislim nekaj takega, kot je JBL Studio ali ES serija ter Yamaha NS. Ti recimo niti niso tako dragi, sploh rabljene se lahko dobi za dobro ceno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2017 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uspeva!
Še bolje bo, ko boš odvrgel tipično hajfajistične pristope za rešitve takih problemov :-)
Zvočniki pod strop levo in desno od platna (ali velikoformatnega televizorja).
Lahko se prebarvajo v enako barvo kot je prostor, lahko so črni in se stena okoli platna prebarva v črno. Tudi strop v predelu nad platnom se včasih prebarva v črno mat, zmanjša odseve projekcije po sobi in poveča kontrast slike. To lahko narediš tudi z debelim črnim filcem in zmanjšaš akustične odboje okoli zvočnikov.
V tapravih kinodvoranah so zaradi velikosti dvorane surround zvočniki postavljeni na bokih dvorane, recimo po 6, 8 ali več na eni steni in se nadaljujejo tudi na zadnjo steno. Po dva, tri ali štiri vezani paralelno na en kanal ojačevalnika, odvisno od impedance posameznega zvočnika in števila surroundov. V tvojem primeru je težko uganiti, koliko surroundov bo zadostovalo, ker bi bil potreben tloris, dimenzije in plan postavitve. Za surround povsem zadostuje že širokopasovni zvočnik brez visokotonca, osebno imam najraje profesionalne koaksialce, lahko pa je tudi podoben zvočnik, kot bi ga imel na frontih, a ni potreben in precej podraži sistem, še posebno če bi potreboval kake 4 kose. Jaz bi se odločil za eno od prvih dveh opisanih možnostih in naredil namenske škatle, že nagnjene v pravi smeri in čim manj vidne. Predstavljaj si formo stage monitorja (guglaj "stage monitor" images) našravfanega v kot pod stropom in nagnjenega proti tlem na sosednji steni. Če je širokopasovni zvočnik noter, ne rabiš niti kretnice, malo vezane plošče in nekaj platna v barvi stene čez membrano zvočnika.
Sem zagovornik zvočnikov, kateri nimajo vgrajenega ojačevalnika. Še posebno za fiksne inštalacije. Velikokrat so nizkocenovni aktivni zvočniki zgrajeni tako, da kombinacija vgrajenih komponent še zadovoljuje minimalnim zahtevam kvalitete. To pomeni da zaradi zaključenega sistema in znanih komponent naredijo ravno dovolj močen ojačevalnik in ravno dovolj močen zvočnik da stvar še zadovoljivo dela. Večkrat videni wooferji z navitji s 4 ohmi ali celo precej manj, da bi se čimbolj izkoristila moč ojačevalnika, večkrat videni ojačevalniki z visokimi napetostmi na napajanju, premajhnimi transformatorji in samo enim parom tranzistorjev. Pri ločenih ojačevalnikih in pasivnih zvočnikih, se to ne zgodi, ker je kombinacija neznanka. Ojačevalnik mora biti zgrajen za zelo širok spekter različnih možnosti priklapljanja, zvočnik mora biti narejen za zelo širok spekter različnih ojačevalnikov. Vsi priklopi elektrike in signalov se dogajajo v eni točki, lažje se povlečejo razvodi in lažje se izognemo brenčanju.
Za polni sistem potrebuješ vsaj 6 kanalov ojačevalnikov. Tri stereo končne stopnje ali ena stereo in ena štirikanalna. Ko rabiš samo za poslušanje glasbe, vklopiš stereo končno, ko rabiš za surround vklopiš še štirikanalno. Se pravi stereo končna za frontalna L,R zvočnika. Štirikanalna oziroma dve dodatni stereo pa za 2x surround, center zvočnik in subwoofer (sub, v kolikor potreben, bi naredil z dvema najmanj 15" wooferjema). EQ so se včasih veliko uporabljali tudi v hifiju, danes pa v glavnem v pro inštalacijah in so nujno potrebni. Ne moreš si privoščiti in prilagajati akustiko prostora sistemu, bi bilo izjemno drago in nepraktično, zato se sistem prilagaja prostoru - z equalizerji (zmanjšuješ moteče frekvence katere se pojavijo zaradi netretiranega prostora). Če delaš to z analogno klasiko jih ponovno potrebuješ vsaj 6 kanalov (grafični 31 pasovni ali manj pasovni parametrični). Če se odločiš za digitalijo pa se dobijo za že spodobno ceno 3in v 4out ali 4in v 8out in nudijo praktično vse kar potrebiješ.
Kot vidiš se stvari krepko zakomplicirajo in podražijo. Zaradi tega priporočam, da se odločiš najprej za osnovo in kasneje dograjuješ po možnostih in željah.
Jaz sem si recimo postavil močen stereo za gledanje koncertov, kasneje dodal močne surrounde, še kasneje odvzel surrounde ker me je motilo pri uživanju v glasbi. Občasno si ta sistem postavim za praznike, najraje za Novo leto, ko sosedi težijo z raketami in petardami, jaz pa s koncerti.

lix
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejj



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 12:26
Prispevkov: 17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 01, 2017 01:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Soba bo kar bela in brez platna, je pa mogoče res smiselno dat kak črn filc na strop in okoli.

Ali namiguješ na samogradnjo zvočnikov? Sicer bi se tega z veseljem lotil, je pa odvisno, koliko ceneje bi prišel čez. Pravilna izbira komponent, pa pravilen volumen škatle in podobne reči zagotovo igrajo ogromno vlogo in se verjetno hitro lahko kaj ponesreči, da zvok ni tak, kot bi moral bit.

Kaj točno je razlika med ojačevalcem in končno stopnjo? Predvidevam, da končna stopnja skrbi samo za ojačanje signalov, ki jih sprejme na vhodih(za dekodiranje je potrebna zvočna), ojačevalec(oz. je to receiver) pa zvok še dekodira, preden pride do zadnje enote v ojačevalcu, ki ga ojača(končna stopnja). V tem primeru bi lahko uporabil tudi 5.1 receiver in bi ga z računalnikom povezal s HDMI kablom.

Stvari se res zakomplicirajo, še dobro da je zima in bo več časa za premipljevanje o teh rečeh. Smile
Je pa zanimivo, da smo prišli iz nekega dokaj enostavnega 5.1 sistema do že napol znanosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix



Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Prispevkov: 501
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 01, 2017 02:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsaj tam kjer nameravaš projecirati naredi zelo gladko površino in pobarvaj kvalitetno, se dobijo celo barve namenjene za projeciranje, imajo boljšo odbojnost.
Samogradnja le, če imaš že kaj prakse s tem. Jaz sem precej domač na tem področju, dobro pa tudi vem, kako si začetniki polomijo zobe na pretrdih projektih.
Končna stopnja se ponavadi imenuje tisto, kar je goli ojačevalnik moči - stikalo za vklop in dva potenciometra za kanale, konektorja za vhod in ojačan izhod. Ojačevalnik se ponavadi imenuje tisto, kar se z dolgim imenom kliče integrirani ojačevalnik - selektor več vhodnih priklopov, morebitne kontrole tona, gumb za jakost, končna stopnja - vse potrebno za ojačanje in kontrolo tega v eni škatli. Vsekakor imam v mislih profesionalno končno stopnjo, receiverji hišnega kina pri meni niso na spisku. Če se odločiš za tako kombinacijo boš vseeno precej pridobil z visoko efektivnimi zvočniki, ne bo pa enak efekt kot bi bil s profesionalno končno stopnjo.
Zima je še dolga :-)
_________________
"Ne moreš dobiti pudinga, če ne poješ mesa."
P. Floyd
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matejj



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 12:26
Prispevkov: 17
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 01, 2017 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, saj v glavi sem imel pravo predstavo.

Končne stopnje spet niso poceni. Recimo, da so cene rabljenih cenam receiverjev, ampak sem s tem omejen samo na dva kanala.

Dodal sem še enostavno sliko tlorisa. Približne dimenzije so vidne, rjavo so vrata, modro sta nizka okna pod stropom, črna pravokotna sta zvočnika, projektor se pa tudi jasno vidi. Torej to je trenutna ideja postavitve(ne nujno dokončna), na desni polovici manjka še kak kino fotelj, na levi bo pa biljard.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe