Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Slušalke
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
steel



Pridružen/-a: Ned Nov 2013 1:56
Prispevkov: 35
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poslušal sem HD600 na prijateljevi Yamahi (avr) modela se ne spomim. Z slišanim sem bil zadovoljen. Naročil pa sem HD650, ker so bile v akciji in cenejše od HD600, nove, nerabljene.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus



Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Prispevkov: 1627
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 18, 2016 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na primerjavo s HD800 odlicno. Vec tukaj o primerjavi HD800 in HD650. Sam furam ze ene 13 let HD555 modane v HD595. Ceprav ne poslusam pogosto so to slusalke od katerih bi se res tezko poslovil.

Dobra ambienca, super vokali, odlicen bas, niso tecne in utrujajoce za poslusat, mogoce so en malcek na toplejsi strani, kar pa nikakor ni slabost, prej prednost. Kamorkoli sem jih prikljucil je bilo fajn za poslusat, tudi z zelo budget napravami in tudi direktno v mobilca.

lp, d.
_________________
If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam imam doma ene izmed slušalk Sennheiser HD 650, poleg Grado in Focal. Na kakšen izvor jih imate priklopljene? Jaz sem jih priključil na Asusov DAC/preamp za 750-800 EUR a zvok ni nič posebnega, pač nekaj špila, dinamika nikakva, prav tako 3D slika. Občutno bolje špilajo, če jih priklopim na Xiaomi telefon. Recimo Grado SR 80 na Asus-a špilajo super. Je že kdo preizkusil kako na zvok vpliva, če na en in isti predojačevalnik priključimo slušalke raličnih impedanc?

Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mišolin



Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04
Prispevkov: 441
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 03, 2016 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A resno? Jaz imam AKG 701, za njih sem sestavil tole:
http://www.cavalliaudio.com/pages/ehha-rev-a
pa je kot noč in dan v primerjavi z recimo direktnim izhodom iz laptopa.

Brez ojačevalnika jih je praktično brezveze dat na glavo, je skoraj
vsak pi.... za 20€ v uho boljša.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2016 01:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, sem slušalke pustil špilat praktično 24ur in tudi predojačevalnik je lepo ogret in se je zadeva občutno spremenila na bolje.

Sennheiser HD 650 in Asus Muses edition sedaj špila čisto solidno (Odkar sem poslušal Audeze LCD-3 in Marantz preamp so sedaj merila višja), zelo solidno (na max volume, le pri nekaterih komadih ni dovolj jakosti) igra tudi preko Xiaomi Redmi 2 telefona (aplikacija AIMP), ko pa sem priklopil na laptop Asus analogni izhod pa popolna katastrofa - bas popolnoma boomy, nekontroliran, vokal suh.

Pri primerjavi z Grado SR80 sem ugotovil, da Sennheiserce niso tako detaljne, imajo več basa, malo bolj zademfane visoke (tudi nekateri agresivni posnetki se ne zdijo tako agresivni), zvok je pomaknjen nazaj in pa da so Grado bolj občutljive na kaj jih priklopimo in tudi hitreje opazimo razliko med izvori. Na Asus DAC/preampu so takoj pokazale boljšo 3D sliko, več basa, napram telefonu a vseeno, se je telefon zelo dobro odrezal v primerjavi z računalnikom.

Mogoče pa telefon le ni tako slab izvor. Verjetno pomnite euforijo kvalitete ko so na showih množično priklapljali ipod na drage HI-FI sisteme.












_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051



Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Prispevkov: 1440
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 04, 2016 11:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri S. 650 je dobro, če odstraniš notranjo peno, ki pokriva drajver. Takojšen profit na resoluciji. Priporočam !

lpm
_________________
miro
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031361550
vasko85



Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Prispevkov: 38
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 09, 2017 00:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Prebiram forum in iščem informacije o slušalkah. Bolj kot prebiram manj so mi jasne stvari. Glede na vse vaše znanje in izkušnje bi vas vprašal za nasvet kaj kupiti.

Moj problem – imam 4 meseca staro hčer tako da »glasno« poslušanje glasbe ne pride več v poštev vsaj še za kakšnega pol leta. Sem pa razmišljal, da bi lahko ob večerih vseeno poslušal preko slušalk. Imam Yamaha CD player, gramofon ter Pioneer AV receiver (5x100 W pri 6 ohm). Receiver ima spredaj vhod za slušalke. Torej slušalke bi priklopil na receiver.

Cena slušalk do 150 EUR, izbiram med:
BEYERDYNAMIC 990 PRO
SENNHEISER HD559

1. Najprej me begajo tile ohmi. Nimam namena kupovat lampaškega ampa za slušalke, zato me zanima ali bi mi receiver dovolj dobro poganjal BEYERDYNAMIC 990 PRO ki so 250 ohmske? Se sploh splača dat toliko za slušalke ali bom razočaran ker jih bom gnal na AV receiverju?

2. Kakšna je razlika med studijskimi oz HIF slušalkami? Kaj naj gledam? Studijske priporočajo Audio Technica ATH-M50x.

3. Odločil sem se da bom kupil odprti tip slušalk, saj bom poslušal izključno doma preko obstoječega HIFI sistema. Glasba: rock, stari rok, progresiva, kakšni Pink Floyd… Katere slušalke bi mi predlagali za takšno zvrst glasbe?

Že v naprej se zahvaljujem za pomoč.

LP Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
trancedeejay
Site Admin


Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Prispevkov: 1372
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2017 01:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni.
Tudi sam bi na vašem mestu vzel odprte slušalke, ker preprosto membrane "dihajo" (premikanje membran je manj limitirano), slaba lastnost pa je torej slišnost navzven in obratno.

Glede na to, da je težko ocenit na pamet kako zadovoljivo naj bi nekemu uporabniku slušalke igrale v povezavi ojačevalnikom za slušalke je edina pametna opcija preizkus. Nekateri receiverji imajo presenetljivo solidne izhode za slušalke.
V Sonus Art-u imate opcijo preizkusit slušalke iz njihovega nabora (v tem rangu pride verjetno v izbor samo Audio Technica, kar se njihove ponudbe tiče). Imajo več slušalk razstavljenih in jih je možno poslušati, tudi na vaš receiver jih priklopijo. Morebiti bi vam še v Bigbangu ustregli za kakšen preizkus, potem pa ni več nekih opcij (ok, beyerdynamic v kakšni glasbeni trgovini), razen forumaši.

Glede vaših vprašanj pa takole:
1.Tukaj ne gre samo za impedanco slušalk, temveč je tudi odvisno kakšne je izhodna impedanca izvora (receiver). Impedanca se spreminja s frekvenco (ni fiksna). Zato ima Beyerdynamic različne verzije slušalk. 32 Ohmske imajo oni predvidene za kakšne prenosne predvajalnike, 250 so nekje vmes...potem pa še 600 Ohmske za malo bolj konkretne ojačevalnike.

Mogoče malo za prebrat: Link

Mislim, da ni neke bojazni, da receiver nebi pognal slušalk do neke standarde jakosti (sem preizkusil Sennheiser HD650, ki imajo podobno impedanco na različnih svojih izvorih). Tukaj gre le za kompatibilnost, tako da preizkus nebi bil odveč. Če se splača dat toliko denarja v slušalke je odvisno od vas (preizkusiti morate več modelov), morebiti bi vam bile že brezžične Sony dovolj dobre. Je pa res, da 150 EUR dat za slušalke ni nič posebnega.

2. Studijske so običajno zaprtega tipa, načeloma pa ne vem zakaj bi bila neka apriori razlika - nekje v studiu uporabljajo tudi HD 800, kje celo Audeze(a so pretežke), velikokrat pa vidimo AKG. Pri Beyerdynamic imajo ločene variante, razlika pa običajno ni v samem zvoku, temveč kako slušalke pritiskajo na glavo, kabel(raven, zavit kot pri telefonu) in podobno - vse ostalo je enako.

3.Za rockerske zadeve morajo vsekakor biti slušalke, ki so nizkotonsko dobro "podložene", torej jim basa ne sme primanjkovati, pa tudi agresivne ne smejo biti.

Nekaj predlogov:
Link1
Link2
Link3
Link4

Verjetno bi tudi Beyerdynamic prišle v poštev (DT880, 990)....

Težko je svetovati kar tako (v tem cenovnem rangu imam doma samo Grado- pa še te so čisto neprimerne za vas, ostale so dražje), če pa je opcija probat pa ni problema.
Izkušnje ostalih slušalkarjev so dobrodošle, posebej z modeli z slušalk, ki jih je uporabnik omenil.

Have a nice Day

Matt
_________________
MUSIC IS THE KEY
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5982
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 11, 2017 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@valerij: sodi k točki 3) tvojega vprašanja:

JBL slušalke so fuul dobre za rock.
Na zadnjem testu v italijanskem AudioReview so primerjali 4 modele (AudioTechnica, Sennheiser, JBL in Focal). Po točkah je prepričljivo zmagala AudioTechnica AD700x (plus ji je zračnost reprodukcije), s tem da so JBL suvereno dominirale ravno pri rocku. Citiram: ljubitelji basov bodo v njih našli svoj Eden (raj), posebej rock, disco, elektronska glasba; pri poslušanju Birds od Coldplay so šli v tillt kako je bilo dobro. Za informacijo, Sennheiser hd599 so bile zadnje uvrščene.

Edine od četverice so JBL Everest 700 Elite imele aktivni dušilec (se tudi izklopi) zunanjega hrupa - nekaj česar ti ne boš potreboval, pa se z nakupom manjšega modela, ki tega nima, samo prihrani denar. Lahko pa bi prišel prav podatek, da so lahko žične ali brezžične kot ti paše (bluetooth 4.1; eno polnjenje baterij zdrži 15ur - torej imajo svoj ojačevalec, ohmi niso problem - baterijsko napajanje nudi brzino več pri poslušanju) in se držijo na glavi kot čelada - so primerne za jogging ali biciklo. Ostale to niso. Lahko bo prišlo prav, ko hčerka malo odraste - ma tudi prej na sprehodih s hčerko v vozičku.

Upam do kaj pomaga taka informacija.
Mene sicer slušalke ne zanimajo, a ker se oglašaš iz Šentjurja, kjer živi v bližnji okolici tudi moja hči, sem se javil. Lep pozdrav na vaš konec.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vasko85



Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Prispevkov: 38
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2017 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

najprej hvala vsem za pomoč in nasvete. Še posebej forumašu simon740 in senior.

Vsekakor sem se odločil, da nabavim odprte slušalke. Gledam Sennheiser hd598 oz. podobne v tem rangu. Več za enkrat ne nameravam plačat za slušalke, ker niso moj prioritetni vir poslušanja. Mogoče pa se sedaj spremeni Very Happy

Po prebiranju literature sem prišel do spoznanja, da je najbolje da kupim še head amp. Iz Pioneer so mi za moj reciver glede upornosti izhoda za slušalke poslali takšen odgovor:

The exact output impedance unfortunately can not be found.
There are two values that need to be add together. One of them is 33 Ohm,
the other is unknown when this is looked up in the service manual.
Given that there have not yet been any complaints regarding this output, we
believe there should not be a problem to connect a headphone to this
receiver.

Glede na dejstvo, da imam AV reciver, neke hude kvalitete ne morem pričakovati. Kolegica mi je posodila AUDIO TECHNICA ATH-M40X. Sicer je zaprt tip slušalk ampak nisem bil preveč fasciniran. Sem moral glasnost kar pošteno navit, potem pa posledično nisem slišal vseh tistih detajlov - Pink Floyd, album Division Bell. Glede na to, da imam CD player Yamaha CD-S300 z že vgrajenim Burr Brown 192 kHz/24-bit DAC, potrebujem samo dober ojačevalec za slušalke.

Moje naslednje vprašanje - mi lahko priporočite kakšen dober ojačevalec za slušalke. Ponudbe je tukaj res ogromno! Pa bi šel v rangu do 300 EUR (lahko je tudi rabljen). Cilj: slušalke do 200 EUR + ojačevalec do 300 EUR. AKG, Beyer, Senn... Katera kombinacija z ojačevalcem bi bila najboljša da bi bil rezultat res dober zvok. Ima kdo kakšen preizkušen komplet?

Zavedam se, da moraš zadevo slišat, da lahko primerjaš oz. se odločiš kaj ti najbolj ustreza. Ampak pri naših trgovcih je to skoraj nemogoče, po drugi strani pa vedno najdeš kakšno pomanjkljivost - torej zaupal bom našim izkušenim forumašem. Za upgrade je potem kasneje še vedno dovolj časa
Very Happy

Če kdo prodaja kakšen rabljen ojačevalec za slušalke se priporočam za ponudbo.

Hvala.

Lp Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
simon740



Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Prispevkov: 975
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 19, 2017 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Valerij....škoda, da si zamudil dober ojačevalec za slušalke Wink
Moj glas gre za Gustard H10. Veliko moči, karakter zvoka malo na "topli" strani.
Z Hifiman HE-560 je bila super kombinacija. Malo poglej rabljene zadeve v tujini. Najdeš kar želiš. Edino predtem bi moral kje vsaj malo poslušati. Jaz sem imel srečo, da sem lahko malo testiral celo pri meni doma in to kr nekaj kombinacij. Ampak H10 sem recimo kupil samo na podlagi tega, kar sem prebral na heafi forumu. In je držalo popolnoma vse, kar sem tam zasledil. Uspešen nakup želim.

Meni je še vedno zvok iz zvočnikov bolj prijeten Wink

lp,
Simon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vasko85



Pridružen/-a: Ned Apr 2016 21:17
Prispevkov: 38
Kraj: Šentjur

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 27, 2017 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Simon, hvala za odgovor. Saj še bo kakšna priložnost Wink

Še kakšen nasvet? Verjamem da vas je kar nekaj slušarkarjev na tem forumu.

Hvala.

LP Valerij
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 031817402
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1946
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 29, 2017 11:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slušalke so lahko izključno pripomoček za teste in krajše poslušanje. V nadaljevanju ni logike, da je sredina na vrh glave, manjkajo občuteni basi, seveda ob tem, da je treba imeti zvočnike, ki kaj znajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nek_do



Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Prispevkov: 2276
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2017 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še malo v svet slušalkarskega prestiža. Pred kratkim je imel Focal zasebno predstavitev teh slušalk v NY-škem Jungle City Studios, ki velja tudi za hišni studio Alicia Keys. Seveda je bila prisotna tudi Alicia osebno. Cena slušalk pa je 120.000$, štenderja pa 12.000$. Izdelali so zgolj 8 parov in kot se za take igračke spodobi so v luftu dva para že prodali.

Focal Utopia by Tournaire







_________________
Lep je dan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 3181
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2017 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Tukaj nikoli omenjeni : http://www.ultrasone.audio/de/

V poplavi "slušalk" je tukaj doma vrhunska izdelava, materiali, estetika na najvišjem nivoju, zvok v kategoriji STAXa, niso poceni a glede na plastično konkurenco ostaneš brez besed Wink


_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 15, 16, 17  Naslednja
Stran 11 od 17

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe