Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

IONEX Audio ionizator- kaj mislite?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Aleš888



Pridružen/-a: Tor Jan 2010 16:19
Prispevkov: 9
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 26, 2016 14:30    Naslov sporočila: IONEX Audio ionizator- kaj mislite? Odgovori s citatom

Iz njihove spletne strani: "IONEX AUDIO ionizator je posebej nadgrajen model sobnega ionizatorja z izboljšano tehnologijo, ki je prilagojen potrebam audio naprav in snemalnih studiev, saj opazno izboljša kakovost in èistost zvoka v prostoru."

http://www.ionex.si/ionex-audio-ionizator

O samih uèinkih ionizatorja sicer ne dvomim, ker sem ga precej let imel stalno vklopljenega v sobi, ampak zgornja trditev mi je pa malo za lase privleèena oz. vsaj precej neutemeljena.
[/img]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterca



Pridružen/-a: Tor Nov 2013 14:20
Prispevkov: 33
Kraj: Žabjek

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 29, 2016 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Niè ni nenavadno, da vsak, ki ima veè kot pet minut èasa nateguje audiofile.

Ste nekje na nivoju povpreènih kupcev Top Shop Džirlo kur..a palaca.

Nagovarjam starešino našeg naselja, da tudi mi zaènemo z tkanjem posebnih èipk iz posebnega bakra in blaga. To ni navaden baker, to je baker z namoèen z mantro solz in gneva okradenih, ki je obleèen v najdena oblaèila pušèena da ih prepiha svež dolenjski veter, ki se vali z poboèja še neobranih njiv koruze in krompirja.

O zvoènih dosežkih bom poroèal redno. Moramo še najti prazno hišo z neutralnim referenènim audio sistemom.

Do takrat pa uĹľivamo u neamplificirani Ĺľivi glasbi...

Sastipe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
giroskop



Pridružen/-a: Čet Dec 2010 16:48
Prispevkov: 163
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 29, 2016 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

Povsod se govori o neamplificirani živi glasbi kot naj, naj. Ali mi lahko od poklicanih, ki o tem veliko pišejo, napišejo kaj sploh to je? In èe je po definiciji neamplificirana, kje se javno danes to še lahko sliši?

Hvala za odgovor

Franci
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5984
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2016 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

giroskop je napisal/a:
Pozdrav !

Povsod se govori o neamplificirani živi glasbi kot naj, naj. Ali mi lahko od poklicanih, ki o tem veliko pišejo, napišejo kaj sploh to je? In èe je po definiciji neamplificirana, kje se javno danes to še lahko sliši?

Hvala za odgovor

Franci

Pa naj bo offtopic:
Predvsem se ni potrebno obremenjevati.
Sem veèkrat na forumu zapisal razlikovanje med amplificirano glasbo (tista, ki brez elektrike ne laufa v živo) in neamplificirano - ravno zaradi tega, da bi se ne obremenjevali s tem.
Zakaj? Zvoki elektrificiranih instrumentov so odvisni, pogojeni z ozvoèenjem. Sedaj si predstavljaj glasbenike, ki na turneji igrajo v vsakem kraju na drugem ozvoèenju. Vsakiè je drugi zvok. Torej ne obstaja fiksna referenca, da bi lahko trdil kako se mora slišati. Predvsem pa, zvok gre skozi naprave, ki imajo iste probleme (in koloracije) kot so tiste v domaèi audio opremi.
To zelo pomaga pri sestavi domaèega audio sistema.

Na drugi strani, pri akustiènih instrumentih brez ozvoèenja, tudi obstaja problem reference, ker èe drugo ne, obstajajo razlièni zvoki istih instrumentov v razliènih ambientih. Da ne omenim, da niti dva, naprimer, klavirja istega proizvajalca nimata identiènega zvoka. Poleg tega isti instrument zveni drugaèe izvajalcu napram poslušalcu, ki je po definiciji bolj oddaljen od izvora zvoka. Tako niti Pogoreliè ne ve, kako se on sam sliši med obèinstvom.
Obstaja pa rdeèa nit - karakteristike, ki so vedno prisotne: od kompleksnih tekstur zvokov do tonalnega balansa; pa bogatosti in polnosti zvenenja in izzvenevanja posameznih tonov in akordov.
Vse to je v prvi vrsti izjemno težko spraviti v posnetek. Potem pa še težje iz posnetka obnoviti originalen zvok.

Sedaj je morda bolj jasno: pri amplificirani glasbi, èe je posnetek koncerta zajet na mikserju - vse kar potrebuješ je identièno ozvoèenje benda (ali nekaj podobnega) - in imaš original 100% zvok, èe to postaviš na prostem.
Še vedno ni enostavno in poceni - a je možno. Pri akustièni glasbi ni možno pod nobenim pogojem, oziroma je veliko težje priti že na recimo hipotetiènih 80%.
---------------------------------------------------------------------------------------
Kje se sliši neozvoèena glasba? Osebno si jo poslušam tukaj, v Izoli, v Besenghijevi palaèi, stolni cerkvi, ali Manziolijevi palaèi ali pa na Manziolijevem trgu - nazadnje sem pisal o koncertu orkestra Ferruccia Bussonija s èeškim virtuozom na klavirju - ozvoèena je bila samo napovedovalka.
Vèasih pa grem v Trst v njihove koncertne dvorane.

Znotraj že tako majhne HiFi niše obstajajo frustriranci (kot sem tudi sam, hehe) - še veliko manjša niša ljubiteljev glasbe akustiènih instrumentov.
Vidim pa, da se vse preveè ljubiteljev rokenrola po nepotrebnem sekira ali jim je ojaèevalec sposoben korektno posredovati harmonsko strukturo violine. Hm.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ionizator? Psihološko sigurno vpliva, ker èe vpliva barva ojaèevalca na sodbo o njegovem zvoku, zakaj ne bi tudi ionizator osvežil zvoka? Kaj se dogaja v resnici pa ne vem. Sem samo slišal efekte Šumanovega generatorja, ki se ga tudi uporablja. Mi je šel na živce. Morda samo psihološko.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka



Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Prispevkov: 3181
Kraj: SeĹľana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2016 09:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Kakovost zraka zelo vpliva na zvok ...
Niso redki audiofili, ki se pritožujejo nad poletnim vroèim in suhim zrakom, da je zvok, zadušen, zatohel s okroglim basom in pacastimi visokimi, s preveè ploskim, 2D odrom s premalo zraka okoli instrumentov.
Še sploh analogisti na "igli" vedo povedat, da "igla" ne igra na prevelikem mrazu, zvok trd, agresiven ali na zatohlem vroèem, se igla in njen nosilèek razlièno obnaša za razliènih temp. in vlagi...
_________________
~ ** ~
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
twom



Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Prispevkov: 221
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2016 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
...
Pozabil si še na ambient. Verjetno vpliva še bolj kot vse zgiraj omenjeno, pa pri neamplificirani glasbi tudi. Vpliva tudi koliko gledalcev je, kako so obleèeni, ... pa kolk kašljajo tudi...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador



Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Prispevkov: 5984
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2016 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Omejil sem se na bistvene razlike med tema dvema naèinoma proizvajanja zvokov.
Tisto kar je skupne problematike itak velja za vse.

Bolj je problem, ko elektrificiran bend uporablja tudi akustiène instrumente - recimo saksofon, flavta, bobni. Kaj v tem primeru? Ali reèi da gre vse preko ozvoèenja in se potem tako tretira ali iskati kaj pa vem, saksofon kot se sliši v živo. To slednje je po mojem dokaj nesmiselno, kot je že @giroskop namignil.

Prav letos sem dvakrat poslušal saksofon - enkrat v bendu, drugiè je tip krožil po izolski obali in solo igral za turiste. Razlika nebo in zemlja. Tisto kot je igralo v bendu imam doma bistveno bolje za slišat. Tisti po obali unplugged pa ni šans ga tako dobiti doma. Pismo; tako polno in daleè slišno, žametno, bogato, ajd èau.
Da ne omenim naše pleh bande, ki obèasno kroži po Izoli in igra za recimo budnico za prvi maj. Še do lani smo imeli poleti vsako nedeljo koncert pleh band iz razliènih krajev Slovenije, ki so prihajali gostovati.
_________________
Carpe Diem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe